Van olyan macska, aki egész nap csak alszik, vagy ül az ablakban és idegesen bámulja a kint ugráló cinkéket, meg van az az igazán bunkó fajta, amelyik minden törékeny csetreszt lever a polcról.

Így:

Vagy így:

Esetleg így:

Vagy lehet, hogy ő is az a típusú igazán bunkó macska, aki ilyeneket csinál:

És ha az ön macskája ez a bunkó, mindenhonnan mindent lesöprő típus, akkor van egy nagy hírünk: nem a macskájában van a hiba.

Hanem önben.

Legalábbis a Daily Dot szerint, akik pedig a HowStuffWorks.com-ról vették ezt az információt. Szóval nem én találtam ki, hogy ön a hibás.

A macskája ugyanis nem azért tör össze minden apró kristálynyulacskát a lakásban, mert mindenképpen ki akar cseszni önnel, hanem mert vagy rohadtul unatkozik, vagy mert éhes. És azzal, hogy mindent lepofoz a polcról/asztalról/pultról/bárhonnan, csak a vadászösztöneit elégíti ki.

Szóval ha a macskája már megint összetört egy kegyetlenül drága vázát, akkor adjon neki enni! Mert nagy valószínűséggel éhes. Vagy játsszon vele, mert azt akarja, hogy figyeljen rá egy kicsit. Mert azzal a köcsög macskával bizony foglalkozni kell. És minél többet foglalkozik vele, annál kevésbé lesz köcsög.

De az is egy jó megoldás, ha a sok játék mellett még meg is szabadul a felesleges kis izéktől, amik a polcain porosodnak. Egyrészt a macska nem tud majd mit leverni, másrészt a lakása is ízlésesebben néz majd ki.