Jay Rawe és Austin Carey az idahoi Perrine hídon akart bemutatni egy totemoszlop vízesés nevű mutatványt, aminek az a lényege, hogy úgy ugranak, hogy az egyik ugró a másik vállára áll, és együtt ugranak.

Ez nem jött össze, mert Rawe, aki alul állt, megbillent egy kicsit, amitől Carey nagyon megbillent, ami gyakorlatilag lelökte Rawe-t, amitől pedig ő is leesett. Esés közben kirántotta Rawe ejtőernyőjét, ami a kisebbik baj lett volna, a nagyobbik, hogy ő meg ráesett az ernyőre, ami azt eredményezte, hogy az ernyő összecsuklott, és mindketten, gyakorlatilag fékezés nélkül csapódtak a földbe.

A 150 méteres zuhanást a csodával határos módon mindketten túlélték. Mindkettejük gerince eltört, Careyn egy tízórás műtétet hajtottak végre, titánnal erősítették meg a törött gerincét. A műtét után viszonylag gyorsan felépült.

Már tavaly decemberben, alig hét hónappal a baleset után ugrott, annak ellenére, hogy idegsérülés miatt gyengék a lábai.

A barátja nem járt olyan jól, mint ő. Jay Rawe a gerincműtét után csak tolószékkel tudott közlekedni. Ráadásul neki is sérültek idegei, az ő lábai is gyengék.

Viszont a barátjához hasonlóan ő sem hagyott fel a hobbijával. Napra pontosan egy évvel és egy nappal az idahói baleset után megint ott állt a Perrine hídon. Ezúttal nem trükközött, megelégedett azzal, hogy végehajtott egy sikeres ugrást onnan, ahonnan egy évvel korábban lezuhant.