horoszkóp
shutterstock 102918911

Mikor felébredt a 32 éves nő, azt hitte, csak 15 éves

vlc
2015.04.18. 10:25

Naomi Jacobs egyik reggel úgy ébredt, hogy nem is emlékezett az elmúlt 17 évére. Azt hitte, hogy 15 éves, és gyerekkori ágyában fekszik. Átmeneti teljes emlékezetkiesése volt, amit a stressz okozhatott – írja a Daily Mail.

A 32 éves Jacobs gyakorlatilag sokkot kapott, amikor szembesítették vele, hogy van egy fia. Nem akarta elhinni,  viszont amikor meglátta a fiát, tudta, hogy csak az övé lehet, annyira hasonlított rá, mégse tudta felidézni a terhességét vagy a szülést. Utolsó emléke, hogy 15 éves iskoláslány, és arra a fiúra gondol, aki nagyon tetszett neki a gimiben. 

A TGA, más néven átmeneti teljes emlékezetkiesés a limbikus rendszert ért sokk után jelentkezhet. Az emocionális emlékek törlődnek egy időre. Jacobs komoly munkahelyi gondokkal küzdött, fia apjával is szakítottak. Nem tudta kizárni a problémáit, a szervezete pedig így reagálta le a stresszt. Gyakorlatilag kitörölte a érzelmileg megterhelő időszakot. 

Jacobs egy könyvet is írt az élményeiből, arról, hogy hogyan kellett újra megismernie az életét. Családja segítségével 8 hét után elkezdtek visszatérnie az emlékei, és fokozatosan visszarázódott a mindennapokba. Ő sokkal jobban járt, mint Kay Delaney, aki a mai napig azt hiszi, hogy a kilencvenes években élünk.