A plus size modellekről szóltak a hírek a napokban, olyan nőkről, akiken több mint 20-50 kilónyi, egészségre káros súlyfelesleg van, és akik igyekeznek megválni a feleslegtől.

Dita von Teese megtalálta az arany középtutat, és olyan modellekkel mutatja be a fehérneműkollekcióját, akikre inkább illene a plus size címke – már ha nagyon el akarjuk választani a kifutókon látott húsz kilós modelleket a hétköznapi nők testéhez közelebb álló modellekétől. 

A szépség teljesen szubjektív, az azonban kétségtelen, hogy az egészséges, méretarányos női test szép, úgyis, ha valakinek vastag a combja, és úgyis, ha valakinek nagy a hátsója. Stefania Ferrario pont ilyen modell.

Lehet vitatkozni azon, mi a plus size, hogy milyennek KELL lennie egy női testnek, amivel fehérneműt lehet eladni, de teljesen felesleges. Ferrario tökéletes példa arra, miért felesleges. Ő nem tartja magát plus size modellnek, és jó oka van rá – ne felejtsük el, hogy nem is olyan régen 40-es mérettel is lehetett valaki hollywoodi sztár.

„Modell vagyok, és itt álljunk is meg. Sajnos a modell szakmában, ha az amerikai méretezéssel számítva 4-es méret felett vagy, akkor plus size-nak számítasz. Ezt nem találom jogosnak. Pár nappal ezelőtt @ajayrochester felhívta a modell szakma figyelmét arra, hogy a plus size kifejezés ártalmas, mert rossz hatással van a fiatal lányokra. Teljes mértékben támogatom, és egyetértek vele. A modellek lehetnek bármilyen méretűek, bármilyen alkatúak, bármilyen etnikumúak, a címkék félrevezetők. Nem vagyok büszke arra, ha valaki plus size-nak nevez, de büszke vagyok arra, hogy modell a szakmám!" – posztolta az Instagramra a modell, egy elég meggyőző fotó kíséretében. 

A modell ezzel együtt felhívta a figyelmet a droptheplus kampányra, ami arra buzdít mindenkit, hogy ne használja többé a plus size címkét, mert megtévesztő és ártalmas. Stefania Ferrario ausztrál, Melbourne-ben született, 173 centi magas, a teste arányai 100-72-104 cm.