Nemcsak sok milliónyi követőt szerzett magának, de szakácskönvet is írt, sőt saját appot működtetett a 23 éves Belle Gibson, miután azt állította, feldolgozatlan élelmiszerekre alapuló étrendjével kigyógyította magát végső stádiumban lévő agyrákjából.

Ha eddig nem követte a gyógyulását receptekkel dokumentáló hölgy munkásságát, most már ne is keresse, ugyanis Instagram és Facebook oldala is olyan gyorsan eltűnt, mint állítólagos rákja. (A weboldal még él, de kissé kilúgozták a tartalmat.)

Kiderült ugyanis, hogy Gibson agya nem beteg, legalábbis nem a szó fizikai értelmében, és a közelmúlt legnagyobb és legundorítótt hoaxát sikerült összehoznia, írja a Buzzfeed.

Márciusban kezdett szorulni körülötte a hurok, és az is kiderült, hogy a könyvével jótékonysági célra gyűjtött több százezer dollár is elakadt valahol félúton, vagy – jobb esetben – soha nem is létezett.

Hazugságát most teljesen nyíltan fel is vállalta az ausztrál Women Weekly magazinnak adott interjúban. Az újságíró kérdésére, miszerint van-e, vagy volt-e valaha agydaganata, csak annyit válaszolt: „Nincs. Ebből semmi sem igaz."

Majd hozzátette, hogy nincs szüksége megbocsátásra, és felelőssége abban ki is merül, hogy elmondta az igazat. A Twitter oldala még él, ott kicsit picsog is arról, hogy a média „megalázza és megbélyegzi." 

<

Könyvét egyébként azonnal visszavonták a könyvesboltokból, és az Apple is eltávolította az alkalmazást.