shutterstock 163361819

Kínában sztripperek dobják fel a temetéseket

2015.04.25. 17:26

Legyünk őszinték, a temetések általában nem tartoznak azon programok közé, amik helyett ne választanánk szinte bármit. Nem véletlen, hiszen a mindent átható gyászt általában rettentő sok unalommal dúsítják fel. Valószínűleg erre jöttek rá Kínában is, ahol akkora probléma lett az, hogy sztrippereket léptetnek fel temetéseken, hogy a kultúrminisztérium a rendőrséggel karöltve próbálja  betiltani a szokást.

A CNN riportja szerint általában két oka van annak, hogy vetkőző nőket hívnak meg kőkemény pénzekért temetésekre: az egyik az, hogy minél több gyászolót akarnak oda csődíteni (ezek alapján Kínában különösen nagy presztízsértéke van, ha valakinek sokan vannak a temetésén), a másik pedig annyi, hogy valami szórakozást akarnak vinni a ceremóniába.

Ami sokkal érdekesebb, hogy ezeket a fellépéseket tényleg az egész gyásznép nézi, tehát a legöregebbektől a fiatal gyerekekig. A tánc általában az öregen meghalt emberek temetésén kerül elő, néha kígyós mutatványt is vállalnak a nők. „Éreztem, hogy valami itt már nem jó. Ez a fellépés átlépett egy határt. Hallottam róla, hogy néha felbérelnek táncosokat, de amikor láttam is őket, sokkot kaptam” – mondta egy neve elhallgatását kérő gyászoló.

A sztripperek természetesen nem a klasszikus kínai hagyományok szerint lépnek fel temetésen, egyszerűen arról van szó, hogy a kusangren névre hallgató, a szertartásokon régóta feltűnő táncosok produkciója egyre erotikusabbá vált az évek során. Kínában eleve sokszor változtatják egy nagy bulivá a temetési szertartásokat, de Thaiföldön is elterjedt a temetési sztriptíz.