A férfiak és a nők is számokkal dobálóznak, amikor arról van szó, kinek hány partnere volt korábban. A hazai kutatások szerint általában erről hazudunk, a nők kevesebbet mondanak, a férfiak lódítanak. Nem biztos, hogy jól tesszük, ha őszinték vagyunk, de az is lehet, hogy egyáltalán nem is kell a számokra rákérdezni. 

A Menshealth javaslata az, hogy a férfiak inkább hazudjanak a partnerek számáról, és mondjanak egy elfogadható, átlagos számot. Például azt, hogy kilenc nővel feküdt le életében. A szexológus javaslata az, hogy még az elején legyünk őszinték, és mondjuk meg, akkor is, ha megvolt a fél város.

„Aki a számoktól megijed, és nem nyíltságnak tekinti, akkor fusson. Ha később derül ki, az később gyanakvást is kelthet, a nők hajlamosak összekötni azzal, hogy a férfi nőfaló, és talán nem monogám. Pedig nem kellene, attól, hogy van étvágya, ha jól főzünk – az étkezés hasonlatával élve–, utána már csak a mi kosztunkat eszi. Aki nem tud elfogadni a múltammal, azzal hogyan tervezzek jövőt?" – mondta a Velvetnek Tóth-Horváth Gábor szexológus.

Az is előfordul, hogy úgy hazudunk például, hogy elhallgatjuk az egyéjszakázásokat, és csak a kapcsolatokat valljuk be. Elhallgatjuk a kurvázásokat, a könnyen jött meneteket. Vagy hogy mindent az alkoholra fogunk, a fesztiválszezonra vagy a haverokra. A partnerek számának kérdése az egyik  legértelmetlenebb kérdés, amit fel lehet tenni az új kapcsolatban, azonban a szexológus tanácsát követve, talán jobb, ha az elején kiderül minden, minthogy később bonyodalmat okozzon.