A most 27 éves Tawny Willoughbyt, egy alabamai nővért 21 éves kora óta kezelik bőrrák miatt, amit szerinte az okozott, hogy gimnazista korában hetente 4-5 alkalommal járt szoláriumba, sokat napozott, és egyáltalán nem figyelt a bőrére.

Április végén felrakott Facebookra egy képet, ami mostanra bejárta az egész internetet, és Willoughby arca látható rajta az egyik bőrrákkezelés után. A sokkoló képpel a bőrrák veszélyeire akarja felhívni a figyelmet.

If anyone needs a little motivation to not lay in the tanning bed and sun here ya go! This is what skin cancer treatment...

Posted by Tawny Willoughby on Saturday, April 25, 2015

A dolog úgy néz ki, sikerült, már több mint 50 ezren osztották meg a fotót.

„Ha valakinek szüksége van egy kis motivációra ahhoz, hogy ne napozzon, feküdjön a szoláriumban, akkor íme! Így is ki tud nézni egy bőrrákkezelés. Használjatok naptejet és barnítókrémet! Csak egy bőrötök van, vigyázzatok rá! Tanuljatok más emberek hibáiból! Ne hagyjátok, hogy a szolizás miatt ne lássátok, ahogy felnő a gyereketek! Ez a legnagyobb félelmem most, hogy van egy kétéves kisfiam” – írta a képe alá.

Miután felkapta az internet a posztját, Willoughby némi kiegészítést fűzött hozzá. Ebből derül ki, hogy hetente 4-5 alkalommal járt szoláriumba a gimnázium idején, de pár alapvető szabályt betartott. Nem napozott ugyanazon a napon, amikor szoliban is volt, és olyat sem csinált, hogy egy nap kétszer ment szoláriumba, 21 éves korára mégis bőrrákot diagnosztizáltak nála.

Eddig összesen hat alkalommal távolítottak el róla bőrrákos sejteket, félévente, évente jár kontrollra, de szinte mindegyik ilyen kontrollon újabb és újabb bőrrákos területeket távolítanak el róla.

Többféle kezelést végeztek rajta már, a fenti egy spéci krém hatása, de volt már fagyasztásos kezelése is, ahogy olyan is, amikor levágták, leégették a beteg területet.

Mivel folyamatosan kezelik, és időben észrevették a betegséget, így a bőrrák enyhébb formáit találták csak eddig nála, nagyon örül, hogy melanomája nincs. Azt írta még, hogy a tévhitekkel ellentétben a bőrrák nem csak a különféle anyajegyekből keletkezhet. Az eddigi hat rákja közül csupán egy volt olyan, aminek anyajegyhez van köze. A megelőzés fontosságáról szólva azt mondja, ha az ember bármi furcsaságot talál a bőrén, kezdve egy új anyajegytől egy apró sebig, ami nem nagyon akar begyógyulni, viszont rendszeresen vérzik, akkor inkább vizsgáltassa ki magát.