Az orgazmus mindenre jó, leginkább azért, mert eltereli a figyelmet az aktuális problémákról, bajokról. Emögött az élvezés közben felszabaduló hormonok állnak, amiknek köszönhetően a migrénes fejgörcs, a stressz de még az álmatlanság is eltűnnek – írja a Yourtango.

1. Fejfájás

A migrénes fejgörcsöket az orgazmus közben felszabaduló endorfinok tompítják,  a jó hír az, hogy ehhez nem kell párban játszadozni, a maszturbálás is segít. 

2. Általános testi fájdalom

Bármilyen általános testi fájdalomra gyógyír az orgazmus, állítólag a szülési fájdalmakat is képes csökkenteni. Lábfájás, hátfájás, gyomorfájás: bármire alkalmazható. 

3. Csuklás

Dr. Francis Fesmire amerikai orvos korábban azt mondta, a csuklást a bolygóidegen keresztül, azaz a vagus nerve-ön keresztül megszüntethető: orgazmussal. A stimuláció csökkenti a csuklást, már ha valakinek van kedve szexelni, ha épp csuklik. 

4. PMS görcsök

A menstruációs görcsök enyhíthetők  jógázással, tornázással és az orgazmussal is. Az élvezéskor összehúzódó simaizmok segítenek a fájdalom elmulasztásában, és a felszabaduló hormonok is hatnak az agyra. 

 5. Stressz és depresszió

Az orgazmussal együttjáró oxitocin és endorfin a lelki fájdalmakra is jó, például a rossz stressz okozta tünetekre is gyógyír, a depressziót pedig elvileg úgy, ahogy van, elűzi. Ez utóbbira azért ne vegyen mérget senki, mindenesetre az élvezés biztosan emel a hangulaton. 

6. Reggeli hányás ellen 

Azoknak a terhes nőknek, akik a reggeli émelygéssel és hányással küszködnek, kifejezetten ajánlott a szex – nem a maszturbálás. Gordon Gallup pszichológus szerint a sperma a gyógyír erre, orális szexre kell gondolni. A válasz valószínűleg a sperma összetételében keresendő: a vitaminok miatt és a gyomorégés ellen ajánlott.