Pár napja kering az interneten egy videó, amiben egy síró csecsemőt lóbálnak és ráznak össze-vissza egy vödör felett, hol a lábánál, hol a kezénél, hol a fejénél fogva, majd bele is teszik a vödör vízbe, sőt . A feltöltők szerint ez baba jóga, de a legtöbben szimplán gyermekkínzásnak tartják. Több szervezet és magánember is kérte a közösségi oldalt, hogy vegye le a videót, hiszen ha követőkre talál a furcsa és bizarr új mánia, annak tragikus következményei is lehetnek. A Telegraph cikke szerint a Facebookon továbbra is elérhető a videó és nem is fogják levenni. Gyermekvédelmi szervezetek ezért most a kormányhoz fordulnak, hogy segítsenek elérni, hogy a közösségi oldalak proaktívabban lépjenek fel ha gyerekbántalmazó videót töltenek fel az oldalukra. Claire Lilley, a szervezet vezetője elmondta, hogy a felvételeken szereplő gyermek akár súlyos gerincsérüléseket is szenvedhetett. "Ami az egyik embernek gyerek jóga, az a másik szemében bántalmazás"- mondta a videóra, amiben a síró gyermek olyan hirtelen elhallgat, hogy sokan attól félnek, hogy valami súlyos belső sérülés hatására történik mindez. 

A Facebook szóvivője azt mondta, hogy nem veszik le az ominózus videót, csak figyelik a megosztásokat. Csak ott szedik le a videót, ahol ugyanerre biztatják a szülőket, akik viszont kommentár nélkül, vagy elrettentő példaként teszik közzé, azoknál csak felnőtteknek szóló tartalommá nyilvánítják. Azt azonban határozottan visszautasítják, hogy bárhogyan is népszerűsítenék a gyermekbántalmazást, sőt Simon Milner arról beszélt, hogy volt már rá példa, hogy hasonló esetekben a Facebook segítségével sikerült egy gyereket megmenteni. A videóról egy jóga szakértő is úgy vélekedett, hogy közelebb áll a bántalmazáshoz, mint a jógáhozz, ami a finom mozdulatokról és anya és gyermek kötelékének megerősítéséről kell, hogy szóljon. 

Mutatunk egy galériányi képet a műveletről, de ezt is csak erős idegzetűeknek ajánljuk. Ehhez képzelje hozzá a lóbálást. A videót direkt nem mutatjuk meg.