A 13 éves Izabel Laxamana május 29-én feltehetően azért ugrott le egy hídról, mert apja büntetésből levágta a haját, az egészet videóra vette, a videó pedig felkerült az internetre. A lány másnap egy seattle-i kórházban halt meg, életét már nem tudták megmenteni.

A Mirror azt írja, mindenki csak találgat, hogy a 13 éves lány miért lett öngyilkos, de többen biztosak benne, hogy a 15 másodperces videó miatt vetett véget életének. A videót azóta már leszedték a Youtube-ról, a Mirror videójában viszont lehet látni részleteket a felvételből, amin mindössze annyit látni, hogy a lány a kamera előtt áll már rövid hajjal, a földön pedig ott hever előtte a levágott haja.

A lap szerint az eredeti videón hallani, ahogy a lánynak egy férfihang – feltehetően az apja – azt mondja:

Ez a következménye annak, amit tettél. Elvesztetted a szép hajad. Megérte? Hányszor figyelmeztettelek?

A lány pedig azt válaszolja:

Sokszor.

Az még mindig nem derült ki, hogy Izabel Laxamana mit tett, amiért apja megbüntette, de azt már biztosan tudni lehet, hogy az apát nem vonják felelősségre azért, mert levágta lánya haját, és az erről készült videó felkerült a netre. Az apa azt állítja, hogy a videót nem ő töltötte fel a Youtube-ra, hanem valaki más. Bár egyelőre az sem derült ki, hogy ki az a valaki, hogy miért tette ezt, illetve hogy egyáltalán miért vették videóra ezt az egészet.

Izabel halála után viszont létrehoztak egy Facebook-oldalt is Igazságot Izabelnek néven, amit már több mint tízezren lájkoltak, és gyakorlatilag mind azt követelik, hogy az apát vonják felelősségre, és ítéljék el.

Egyébként nem sokkal Laxaman öngyilkossága előtt került fel a Facebookra egy hasonló videó, amin egy apa azzal fenyegeti meg fiát, hogy büntetésként leborotválja a haját, ám végül nem teszi meg, csak bekapcsolja a gépet, és mielőtt hozzáérne a fiú fejéhez vele, ki is kapcsolja, és azt mondja:

Meg akartam leckéztetni a fiamat, de soha az életben nem tennék olyat, amivel így megaláznám őt.

Izabel Laxamana apja viszont nem állt meg, és a lánya feltehetően ezért vetett véget életének.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy  06 80 820 111  telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.