Mivel a Telegraphon találtunk rá a hírre, így nyilvánvaló, hogy brit tudósok jöttek rá arra, hogy a pápua új-guineaiak igazából

tök jól tették, hogy megették egymás agyát.

Azzal ugyanis, hogy bizonyos pápua új-guineai törzsekben az elhunyt rokonaik agyát rituálisan felzabálta a család, a törzsek tagjai egy idő után immúnisak lettek egy halom betegségre. Például a Creutzfeld-Jakob betegségre, ami egy halálos kimenetű, központi idegrendszeri sorvadás – gyakorlatilag kergemarha-kór –, és az ehhez hasonló kurura is, ami pedig a pápua új-guineai emberevők között előforduló agysorvadásos betegség (más néven Kacagó halál). Az igazsághoz azért az is hozzátartozik, hogy a kurut csak a pápua új-guineai kore nép tagjai között diagnosztizálták, és azt feltételezték, hogy magát a betegséget is kannibalizmusuk okozza.

A tudósok a törzseket vizsgálva rájöttek, hogy az agyevésnek köszönhetően a legtöbb embernél módosult egy gén, ami miatt egy halom idegrendszeri betegségre lettek immunisak. Szóval most ezt a gént vizsgálják gőzerővel, hátha rájönnek valami nagy okosságra, amivel meg lehet előzni jópár betegséget, akár a demenciát is. Persze nyilvánvalóan agyevés nélkül.

Szóval ha lehet, akkor várja meg, hogy mire jutottak a tudósok, és ne kezdje el felfalni az önt körülvevők agyát!