horoszkóp

Egymás után harapta le két tinédzser karját a cápa

2015.06.15. 11:23

Másfél órán belül két fiatalt harapott meg cápa vasárnap az Egyesült Államokban, az az észak-karolinai Oak Island üdülőhelynél. A Daily Mail szerint a vérfagyasztó támadásokban a 12 éves lány és a 16 éves fiú karja is csonkolódott. 

Az első támadás a 12 éves lányt érte, aki a könyök alatt vesztette el a karját, illetve a lábán is szöveti károsodást szenvedett.

Teljesen olyan volt, mint egy jelenet "A cápából

 – mondta el az egyik szemtanú, Steve Bouser. Szerinte a rémálomba illő támadás után minden csupa vér volt a parton. Miután valaki kihozta a lányt a vízből, egy csomó ember sereglett köré, hogy segítsenek neki. A vérzést egy rögtönzött szorítókötéssel próbálták elállítani.

Másfél órával később a cápa az első támadás helyszínétől mindössze két mérföldre csapott le. Egy 16 éves fiút támadott meg, akinek az egész karját letépte. A két tinédzsert kritikus állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba. 

A múlt csütörtökön egyébként a 30 mérföldre lévő Ocean Isle Beachnél is cápa támadott meg egy 13 éves lányt. A ragadozó két jókora darabot harapott ki a gyerek deszkájából, de neki szerencséje volt, csak a lábán sérült meg könnyebben. Mayor Wallace polgármester szerint valószínűnek tűnik, hogy mindhárom esetért ugyanaz a cápa a felelős. A támadások miatt az embereket járőrök figyelmeztetik, hogy ne merészkedjenek be a vízbe, amit helikopterről is figyelnek.