Több nigériai nőt is prostitúcióra kényszerítettek spanyolországban úgy, hogy mindenféle spirituális eszközzel tartották őket engedelmesnek – írja a Daily Mail.

A nőket rozoga hajókon csempészték be az országba, természetesen azt hazudták nekik, hogy szereznek nekik munkát, aztán minden iratukat elvették. A hatóságok szerint törzsi rituálikat, többek közt állatáldozatokat is alkalmaztak annak érdekében, hogy az ezekben hívő nők megtegyék, amit kérnek: az áldozatok azt hitték, hogy megátkozták őket a bűnözők, de a családjukat is halállal fenyegették a törzsi rituálékkal.

A rendőrség összesen hat emberkereskedőt tartóztatott le, viszont csak négy szexmunkást engedtek még szabadon. A vallomások szerint a nők Észak-Afrikából először gyalog, majd életveszélyesen összetákolt csónakokkal érkeztek Mallorcára a jól fizető európai munka reményében. A nőknek 50 000 eurós (kb 15 millió forintos) tartozást kellett ledolgozniuk, és engedelmeskedniük kellett a ‘madámnak' és a vendégeknek is” – áll a közleményben.