Akkorát szivárványozott a melegoszlató török rendőrség, hogy öröm nézni

2015.06.29. 20:06

Június 28-án Isztambulban tartottak Pride Parádét, amelynek célját leginkább azzal lehet összefoglalni, hogy a résztvevők összegyűlnek, és sétálnak egyet, így bemutatva, milyen sokféle ember van a világon, és milyen jól megférnek egymás mellett. 

A török rendőrség viszont, még mielőtt felvonulhattak volna a felvonulni vágyók, gumilövedékkel, könnygázzal és vízágyúval mentek rájuk. A Turkinfo azt írja, „a szervezők elmondása szerint az eseményt az utolsó pillanatban betiltották a ramadáni hónapra hivatkozva, amely az idén június 18-tól július 17-ig tart.” A műveletet oszlatásnak gúnyolták, ami azért bizarr, mert a térről kivezető összes utat lezárták. Így nézett ki mindez a gyakorlatban, és például ilyen eredménnyel járt.

Csakhogy egyvalamivel nem számoltak a vízágyúzók: hogy a rengeteg víz és a napfény hatására óriási szivárvány alakul ki a tömeg fölött, mint azt az alábbi, Imgurra feltöltött, Redditen közzétett kép is mutatja. (A történtekről itt olvashat még.)

Police in Turkey try to stop Pride parade with water cannons, ac
Fotó: Reddit / imgur.com

Ha nem tudná, miért vicces ez: a szivárványszínű zászló jó ideje az elfogadás nemzetközi jelképe, erről ebben a cikkünkben olvashat érdekeseket.