A The Frisky egyik szerzője a kézimunkázásról értekezett, Megan Reyndols hosszas fejtegetése végén oda lyukad ki, hogy a kézimunkázás alapvetően felesleges, mert egy nő sem tudja úgy csinálni, ahogy a pasiknak jólesne. Ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem szeretnénk, annál is inkább, mert a kézimunkázás is egyike azoknak a dolgoknak a szexben, amit vagy szeretnek a párok együtt is csinálni, vagy nem – rábeszélni senkit nem lehet. 

A kézimunka egyfajta szükségszerűség a cikk szerzője szerint, ami a szexuális fejlődésünkhöz hozzátartozik, de egy bizonyos kor után kinőjük. Azaz inkább csak a nyári táborokba való a takaró alatt, kamaszkori élményként, és nem feltétlenül a negyvenes felnőttek játéka, akik épp lefektették a két gyereküket. 

„A petyhüdt, szendergő péniszt felébreszteni több kell, mint a kezek és egy kis síkosító, kézügyességet és készséget igényel, ami, azt hiszem, a legtöbb nőnek nincs" – írja a The Frisky szerzője. 

A cikkben felsorolt kétségekről megkérdeztük Tóth-Horváth Gábor szextanácsadót. 

„Az örömszerzéshez minden testrészünket felhasználhatjuk, kezünk, lábunk, nyelvünk, bármit. A gyengéd érintésekre képes, csodálatos végtag, ami tele van érző idegekkel. Az, hogy belépő lenne a szexhez, nem értek egyet, a szex szerves része a kézimunka. Sajátosan az emberek többsége a szexen a közösülést érti. De szex az ujjazás is" – mondta a Velvetnek Tóth-Horváth Gábor szexológus. A szakember a simogatást ajánlja,  síkosítóval, olajjal dörzsölgetést, dédelgetést, húzogatást, kenegetést.