Valószínűleg nem álltak sorba észosztásnál azok az angol fiatalok, akik az iskola utolsó napján úgy döntenek, rituálisan elégetik a könyveiket. Ez már önmagában is  teljesen indokolatlan, de igazán kínossá akkor vált, amikor a lángok elterjedtek, vezetékekkel találkoztak és emiatt 140 ezer otthon maradt áram nélkül - olvasható a Telegraph oldalán

A tüzet egy parkban gyújtották a kelet-londoni Upminsterben, egy forrás szerint pedig már a rendőrök is nyomoznak. „Egyelőre nem tudni, hogy a károkozás szándékos vagy véletlen volt, de úgy tűnik, a hatóságok már azonosították őket. Képzelhetik, milyen idegesek lehetnek most az elkövetők" - nyilatkozta.

A közlekedési lámpákat és a telefonvonalakat is érintő 30 perces áramkimaradás egyébként kedden volt, egy helyi lakos, a 18 éves Georgia Edwards beszámolója szerint éppen a kisöccsével sétált a parkban, amikor egy csapatnyi diák elszaladt mellette és ők mondták, hogy egy másik csoport éppen az iskolai könyvét égeti nem messze. A tűzoltóság (London Fire Brigade) szóvivője egyébként elmondta, hogy ők is vizsgálják az esetet és kérik a lakosokat, hogy legyenek minél óvatosabbak a grillezéssel és a cigarettacsikk eldobásával is.