Walter James Palmer egy minnesotai fogorvos, aki 35 ezer dollárt fizetett, hogy kicsalogassanak elé egy híres, 13 éves hímoroszlánt, Ceclit, aki a zimbabwei Hwange Nemzeti Parkban élt.

A Telegraph azt írja, Palmer még július elsején végezte ki egy íjjal Cecilt, aki a nemzeti park kedvence volt.

Palmert most azzal védekezik, hogy fogalma sem volt arról, hogy az oroszlán híres volt, és hogy a nemzeti parkban élt, viszont ezzel be is ismerte, hogy ő lőtte le az állatot.

A ledurvább az egészben talán az, hogy bár Palmer eltalálta az állatot, lövése nem végzett vele, így az oroszlán a Guardian szerint még legalább 40 órán keresztül haldoklott, míg az orvvadászok újra rálőttek, hogy tényleg meghaljon. Ekkor vették észre, hogy az állat nyomkövető nyakörvet visel, amit próbáltak elrejteni, ezért

lefejezték, majd megnyúzták az állatot.

Amiatt pedig, hogy Palmer lelőtte Cecilt, még több állat halálát okozta, ugyanis a nemzeti park oroszlánjai közt a hierarchiában Cecilt követő hím most biztos, hogy végezni fog Cecil kölykeivel.

Mióta tudni lehet, hogy Palmer gyilkolta meg Cecilt, folyamatosan támadások érik, még fogászati rendelője ajtajára is ráragasztottak egy platátot, hogy ő Cecil gyilkosa.