A 65 éves Sheena Warnert 3 év börtönre ítélték, miután ellopott több mint félmillió fontot, vagyis közel 200 millió forintot, azért, hogy az áloméletét élhesse a fiatal, egyiptomi szeretőjével – írja a BBC.

A 65 éves nagyi négy éven át, 2009 januárja és 2013 novembere közt sikkasztott főnöke, Julian Palmer kőfejtő üzletének nyereségéből, miközben Palmer pont a pénzügyei kezelését bízt Warnerre.

Warner ezalatt a négy év alatt évi háromszor nyaralt Egyiptomban, a pénzt pedig befektette egy üdülőközpontba. Egyébként apró csalásokkal és hazugságokkal sikerült megszereznie a pénzt. Egy banki menedszernek például azt hazudta, hogy azért írt magának csekkeket, mert Palmer így fizeti vissza neki azt a pénzt, amit kölcsönadott.

A Guardian azt írja, a nő összesen 514 679 fontot lopott el Julian Palmertől, akinek emiatt pedig nem csak a nyugdíjas korára tervezett dolgai buktak meg, de házassága is tönkrement.

Mikor Palmer észrevette, hogy hiányzik némi pénz, kérdőre vonta a nőt, aki bevallotta, hogy ellopott tőle több mint 100 ezer fontot, és belement abba, hogy eladja autóját, házát és minden vagyonát, hogy visszafizesse Palmernek az összeget. Összesen 142 ezer fontot fizetett vissza Palmernek, aki akkor még nem tudta, hogy Warner ennél sokkal többet sikkasztott.

Warner később azzal védekezett a bíróságon, hogy egy fiatalabb, egyiptomi férfi elcsábította és kihasználta őt, és hogy ez a férfi vette rá őt a pénz elcsalására. Ez viszont nyilván nem volt mentség arra, hogy ellopott félmillió fontot, így most három év börtön vár a nagymamára.