Nem ez lesz az első alkalom, hogy mély tiszteletünket az ALDI Magyarország Facebook-oldal kezelőivel szemben írásban is kifejezzük, de mégsem unjuk. Nemcsak tiszteljük, irigyeljük is őket, mert bárcsak megtehetnénk, hogy mi is ennyire lazák legyünk, hogy ilyesféle kolbászos és szarós viccekkel éljünk, ám a tisztelet és az irigység mellett új érzelem bontakozott ki bennünk: egy ideje igen hálásak is vagyunk az Aldinak. Hálásak vagyunk nekik, mert amikor rettenetesen szar kedvünk van, csak ránézünk a reklámjaikra, és máris képesek vagyunk visszazökkenni a normális kerékvágásba.

Ennek örömére összegyűjtöttünk pár pillanatot, azokat a pillanatokat, amikor lehangoltak voltunk, de felhúzott minket a felszínre, amikor nem volt örömünk az életben, de megnyitottuk az Aldi Facebookját, és találtunk. Azért van pont hét pillanat, egyébként, mert a hétnek is hét napja van, így ha előre tudja, hogy a hét szar lesz, beoszthatja őket egy hétig. Mondjuk biztos fogunk még összeállításokat csinálni az Aldi reklámjaiból, mert valószínűleg nem ezek az utolsó darabok, de mégis, úgy érezzük, muszáj megemlékeznünk róluk és önnel is megosztanunk: ha ezért az érzelgős, hatásvadász bekezdésünkért nem, hát legalább az Aldiért érdemes élni!

A hét pillanat tehát:

1. Amikor erre a Hofi-dalra utalva próbálták meg elhitetni velünk, hogy a remek modellfiú egy növekvő tzatzikipaca miatt biggyeszti a száját, ezzel megvigasztalva minket, hogy nemcsak mi bénázunk a hétköznapokban, hanem a csini modellfiúk is:

2. Amikor emlékeztettek bennünket, hogy hiába érezzük magunkat ügyetlennek és kudarcosnak, el kell hinnünk, hogy az élet királyai vagyunk, hiszen az emberi test sejtjei elvileg 7 évente megújulnak, így 14 évvel 2001-es film megjelenése után már nemhogy gyakorlatban, de már elméletben is nehezen tudunk azonosulni a bénázó Bridget Jones-szal, aki kék spárgalevest főzött:

3. Amikor úgy csináltak, mintha becsöngettek volna Csonka Andráshoz, ezzel pedig eszünkbe juttatták, hogy a világ egyszerű dolgaiban rengeteg csoda van, és egy átlagos csengő is lehet különleges csengő, csak rá kell írni, hogy Csonka András, és énekelni kell, hogy ding-ding-dong:

4. Amikor rávilágítottak, hogy az élet minden napján van, aminek örülni lehet, és ha annak képtelenek vagyunk örülni, hogy élünk, azon elgondolkodva, hogy magának a sült krumplinak is van világnapja, egy kicsit boldogabbak lehetünk:

5. Amikor emlékeztettek minket gondtalan fiatalságunkra, amikor még nem kapaszkodtunk görcsösen az egészséges életmód és táplálkozás rögeszméjébe, és szüleink háta mögött kettesével loptuk ki a hűtőből a fagyit:

6. Amikor burkoltan megnyugtattak minket, nem csak a mi elménkbe ivódott be a Wellhello Rakpart című száma véglegesen, és a dallamtapadás nem egyszemélyes pokol, hanem kettős teher és kettős kincs:

7. Amikor rájöttünk, hogy vasárnap be van zárva az összes bolt, de ők mégis ajánlottak nekünk egy hasznos tevékenységet, amelyet vasárnap úgy végezhetünk, ahogy a hét összes többi napján:

Ugye máris jobb minden? 

Ha nem, ne érezze magát még rosszabbul emiatt. Csak gondoljon arra, hogy annyi a lényeg, hogy ha nem lett jobb, legalább rosszabb nem lett. Meg arra, hogy ennél a viccnél sincs rosszabb, és mégis mennyire, de mennyire tökéletes!

Na, most már tényleg fel a fejjel!