Egy amerikai vlogger, Coby Persin egy elég egyszerű kísérletben mutatta be, hogy egyáltalán nincs nehéz dolguk a pedofiloknak. A szülők engedélyével egy 12, egy 13 és egy 14 éves lánnyal kezdett el beszélgetni Facebookon. 15 éves fiúnak adta ki magát, és minden gond nélkül kapta meg a címeket, az egyik lány pedig még az autójába is beszállt, annak ellenére, hogy sohasem látta a fiút. Persin videóját a Daily Mailen találtuk, de a Youtube-on már több mint 18 millióan nézték meg.

Először csinált egy kamuprofilt, aztán bejelölt három lányt. A 13 éves Mikayla minden félelem és távolságtartás nélkül beszélgetett az idegen fiúval. Pár nap után Persin találkozót kért, amire a lány igent mondott. Még azt is elárulta, hogy a szülei nincsenek otthon, és a házukhoz legközelebbi parkban beszélte meg a randit. Ahogy a lány odaért, az apja rögtön leordította, milyen veszélyes dolgot művelt. 

A második esetben nagyjából ugyanez történt. A 12 éves Julianna könnyen beleegyezett, hogy találkozzon az idegennel. Csak egy dolgot kötött ki,

akkor kell találkoznunk, amikor apukám nincs otthon. 

Felhívta magához Persint, aki apukával nyitott ajtót. Elmagyarázták neki, hogy nem a legszerencsésebb beengedni bárkit a lakásba. A Facebookos fiú egy szexuális bűnöző is lehetett volna. 

A legelszomorítóbb a harmadik lánynál történt. A 14 éves Jenna szintén hamar találkozott Persinnel, aki a háznál vette fel. Jenna gondolkodás nélkül igent mondott a kocsis randira, simán beszállt a furgonba, pedig nem is látta az ülésen azt a fiút, akivel az interneten beszélt. Hátul a szülei várták, akik sokkot kaptak, mennyire egyszerű volt elcsalni a lányukat. 

Amerikában több mint 750 ezer regisztrált pedofil él, akiknek még a kisujjukat sem kellett volna megmozdítaniuk, hogy találkozzanak ezzel a három lánnyal.