A people.com szerint az alaszkai rendőrség egy ismeretlen férfit keres, aki egy nagyon élethű medve jelmezben zaklatta az igazi medvéket a Chilkoot folyónál. Arra viszont eddig nem derült fény, hogy ezt milyen megfontolásból tette.

A medve-imitátor a beszámolók alapján az állatok egyik bejáratott táplálkozó helyén, egy gátnál bukkant fel, ahol egy medve és két bocsa éppen a bámészkodók szeme láttára falatozott a folyóban élő lazacokból. A férfi átrohant a tömegen, és csak akkor állt meg, amikor már veszélyes közelségbe került a kölykökhöz. Egy vadőr kérdőre vonta, de nem volt hajlandó megmondani a nevét.

„Láttad a rendszámtáblámat. Majd kitalálod magadtól.” – kiabált neki oda, miközben autójával elhajtott a helyszínről. Ha sikerül azonosítani őt, a férfit várhatóan megbüntetik majd az állatok zaklatása miatt.

Alaszkában egyébként már egy másik medve ruhás ember is összeütközésbe keveredett a törvénnyel. A korábbi esetnél egy – később lefújt – reality show szereplője parádézott hasonló jelmezben, majd megpróbált ellenállni a rendőri intézkedésben. Az egyenruhások egy nundzsakut találtak a maskarájában.