Az ajzószerek azóta léteznek, amióta létezik az emberiség, így nem akkora meglepetés, hogy a férfiak egy hányada használja a szexhez. Az már nagyobb meglepetés, hogy ez korosztályonként változik, és nem a fiatalabbak szedik be a bogyókat a szexhez, hanem az idősebb korosztály. 

A vényköteles gyógyszerek és a rekreációs drogok ugyanúgy szerepelnek az ajzószerek listáján, amiket a férfiak előszeretettel használnak – derült ki egy brit felmérésből, amit a Nemzeti Szexuális Viselkedés és Életmód Intézet tett közzé. A felmérés 2010 és 2012 között készült, 6293 férfi és 8869 nőt kérdeztek meg arról, milyen szereket használnak a szexhez. Az életkort nézve 16 éves kortól egészen 74 éves korig bezárólag faggatták a résztvevőket. 

A felmérésben például azt a kérdést is feltették, hogy „használt-e már bámilyen gyógyszert, mint például Viagrát azért, hogy jobb legyen a szexuális élete?". Az eredmények szerint a férfiak jóval többször vesznek be bármit a jobb szexért, mint a nők: a résztvevő férfiak 12,9 %-a, a nőknél 1,9%-a. Korhatártól is függ az ajzószerek használata, kétszer annyi idősebb férfi szed be valamit, mint fiatalabb. A pontos korhatár szerint a 16-34 év közötti korosztály 9.2%-a, amíg az 55-74 év közötti résztvevők 18.9%-a használ valamilyen ajzószert. 

Azoknak a férfiaknak, akik a felmérésben azt jelölték meg, hogy használnak gyógyszert, jelentős hányaduk merevedési zavarral küzd. A kérdőívben konkrét gyógyszerekre és drogokra nem kérdeztek rá, így az nem derült ki, hogy hányan használnak például kokaint a jó szexhez, vagy egyéb olyan drogot, amivel jobban élvezhetik a szexet.