Meghalt a világ legalacsonyabb embere

2015.09.05. 12:30

Chandra Bahadur Dangi csupán 54,5 centiméter magasra nőtt, a Guinness Világrekordok a világ legalacsonyabb felnőttjeként ismerte el őt. A The Huffinton Post szerint a nepáli férfi csütörtökön tüdőgyulladásban vesztette életét, 75 éves volt.

Dangi éppen Szamoa szigetén turnézott, amikor hirtelen rosszul lett. Egy Pago Pagó-i kórházba szállították, de olyan súlyos volt az állapota, hogy életét már nem tudták megmenteni. A Guinness Világrekordok egy közleményben reagált a halálhírére, amit mélységesen szomorúnak neveztek, és egyúttal őszinte részvétüket nyilvánították az "ikonikus és rendkívüli" rekorder hozzátartozóinak.

A férfi egy kilencgyermekes család hetedik gyermekeként született, és egy Reemkholi nevű kis faluban élt a fővárostól, Katmandutól több száz kilométerre. Egyik bátyjának rokonai gondoskodtak róla. A rekordok könyve 2012. február 26-án ismerte el a világ legalacsonyabb felnőtt embereként. A cím a halával most a Fülöp-szigeteki Junrey Balawingra száll, aki 22 éves és 59,93 centiméter magas.