Napjaink stricijei az Egyesült Államokban a fizikai bántalmazáson és a lelki gyötrelmeken túl megjelölik a lányokat, akiket futtatnak: tetoválással üzenik a világnak, kinek a tulajdona a prostituált – írja DailyMail

Megközelítőleg 800 000 olyan prostituált lehet az Államokban, akik szexuális célú emberkereskedelem áldozatai. Azért fontos ezt kiemelni, mert egész biztos, hogy rengeteg prostituált dolgozik önszántából, stricik nélkül, azonban sokan úgy kerültek ebbe a szakmába, hogy valakik valakiknek eladták, hogy szexszel pénzt szerezzenek velük. A probléma az egész világot érinti, és hogy milyen mértékű, a cikkből – ami arról szól, hogyan bélyegzik meg a lányokat, mint az állatokat a farmon – kiderül.

Ahogyan évtizedekkel, évszázadokkal ezelőtt megjelölték a rabszolgákat, úgy jelölik meg a stricik a prostituáltakat az Államokban. Van, aki a nevét véseti rá a futtatott lányra, és van, aki egyedi kódot tetováltat a ‚„tulajdonára". A módszert a rendőrség tette közzé, a rendőrök és a hatóságok észlelték, hogy a közel 9 milliárd dollárt érő rabszolgakereskedelem-bizniszben a tetoválásoknak jelentésük van. 

A DailyMail a CNN-re hivatkozva egy 17 éves lányt mutat be példaként, a lányt egy Cream nevű férfi birtokolta, aki mindent megígért a lánynak, ha cserébe tesz neki pár szívességet, ami alatt a szexet kell érteni. A félelem és az elnyomás stigmájaként minden nap látható helyen viseli a jelölést, a 17 éves Adriana a nyaklánca alatt, a kulcscsontján viseli annak a stricinek a nevét, aki 14 évesen szexrabszolgává tette.  A látható helyen lévő tetoválását úgy hívja: háborús seb.  

A stricik nevei mellett a dollárjelek, a pénzeszsákok is jellemző stigmák, amiket a felkaron, csípőn vagy a nyakon viselnek a futtatott lányok. A 17 éves lány mára megmenekült a rákényszerített munkától és a stricitől. A cikk szerint több százezerre tehető azoknak a nőknek a száma, akiket a modernkori rabszolgatartásból civil szervezetek és a rendőrség kimenekített. A tetoválásokat sokan még ma is magukon viselik, azonban egyes civil szervezetek segítenek abban is, hogy eltüntethessék magukról örökre a tetoválást.