Szabó Tünde a '80-as évek végének ismert magyar hátúszója volt, Európa- és világbajnokságon, valamint Olimpián is szerzett ezüstérmet a 90-es évek legelején. Visszavonulása után a közéletben próbálkozott, 2004-től kezdve az országgyűlés ifjúsági és sportbizottságában dolgozott, 2011-től a Magyar Úszó Szövetség főtitkára lett, de úgy néz ki, közéleti pályája most, 41 évesen ér a csúcsra, a napokban ő lett a Hende Csabát váltó Simicskó István utódja a sportért felelős államtitkári székben. A jelenlegi, kicsit furcsa magyar minisztériumi, államtitkári rendszerben gyakorlatilag miniszter lett belőle, csak ezt most államtitkárnak hívják.

  Szabo T01[1]

Miközben építgette a közéleti karrierjét, volt egy vetkőzése a Playboynak még 2003-ban, és ez mostanra lett nagyon érdekes. Eddig is ő volt a magából legtöbbet megmutató magyar politikus, ha Lengyel Zoltán képeit nem számítjuk, de azok nem érnek, mert nem büszkén vállalt meztelenségről, hanem kiszivárogtatott privát képekről volt szó. Szóval eddig is ő volt a legpucérabb magyar politikus, viszont nem volt elég erős a pozíciója ahhoz, hogy ezzel sokra vihesse a nemzetközi mezőnyben.

Most viszont, mivel gyakorlatilag miniszteri rangra emelkedett, Magyarország elmondhatja magáról, hogy egy csapással a nemzetközi vetkőzőpolitikus-mezőny élére került, ha nem is feltétlenül a csúcsra, de mindenképpen a felső harmadba.

Nézzük, milyen mezőnybe szállt be Magyarország!

Akiket megelőzünk

A legtöbb politikustól olyan távol áll a villantás, meg a vetkőzés, hogy sok országban már egy kósza dekoltázsnak is örülnek a választópolgárok.

Németország

Németország két csúcsteljesítményét például olyan játszi könnyedséggel nyomja le Szabó Tünde a fontossági-vetkőzési koordinátarendszerben, hogy öröm nézni.

Angela Merkel

  000 Par1881865

Mielőtt Európa legfontosabb politikusnője lett, Angela Merkel sem ment a szomszédba egy kis szexizmusért. Amikor 2008-ban az oslói operaház megnyitójára ment, nem aprózta el a dekoltázsát, ami akkor jó nagy felháborodást keltett. Viszont kétségkívül a német vetkőzőspolitikus-szubkultúra egyik csúcsteljesítménye, ráadásul az ország vezetőjétől. Jár érte a taps, de hol van Szabó Tünde Playboy-címlapjához képest? Na ugye.

Vera Lengsfeld

Maradjunk még egy kicsit Németországnál! Nem szabad kihagyni ugyanis Vera Lengsfeldet, aki egy évvel később, egy választási kampányban próbálta meglovagolni Angela Merkel dekoltázsát, ha élhetünk ennyire obszcén képpel. Az ő üzenete az volt, hogy „Mi többet ajánlunk”, mármint nyilván a pártja, vizuálisan ez viszont úgy jelent meg, hogy Lengsfeld nagyobb dekoltázst villantott, mint Merkel. A plakáttal annyit ért el, hogy van miért emlékezni rá, mostanra gyakorlatilag teljesen eltűnt.

Ukrajna

Magyarországtól keletre azért viszonylag komoly hagyománya van annak, hogy a többé-kevésbé rendezetlen politikai rendszerekbe beférkőznek meglehetősen dögös csajok.

Jelena Kosaleva

Ez történt például tavaly Ukrajnában a képen látható Jelena Kosaleva képviselővel is. Azon túl, hogy a 24 éves politikus az orosz Facebookon úgy pózolgat, mint a legrosszabb celebek, semmit sem tud felmutatni, amivel megszorongathatná Szabó Tündét.

Ráadásul eléggé beégett, viszonylag hamar kiderült, hogy egyáltalán nincs képben a közéletről, ráadásul arról is hazudott, hogy önkénteskedett volna egy kórházban. Innen azért nehéz miniszterségig vinni, bár ezekben az országokban azért kvázi bármi megtörténhet.

Olga Ljulcsak

Nagyjából egy éve robbantotta fel a Fappening az internetet, vagyis az a hekkelési botrány, amikor több száz híres és kevésbé híres privát, vagyis leginkább pucér fotói árasztották el az internetet.

Az egyik áldozat egy ukrán politikusnő, Olga Ljulcsak volt, akinek kiszivárogtak a művészi aktjai. Ljulcsak szerencsére lazán kezelte a dolgot, viszont hiába a képek, így sem nyomta le Szabó Tündét. Kiszivárgott, privátnak szánt képekről van szó, ráadásul Ljulcsak csak helyi szinten polizitál, szóval egyáltalán nem akkora hal, mint a magyar államtitkár.

Románia- Elena Udrea

Ahogy haladunk előre, úgy lesz egyre inkább egyértelmű, hogy Szabó Tünde teljesítménye tényleg kiemelkedő. A legtöbb országban van valamilyen meztelenkedő politikus, de nagyon kevés helyen jön össze az, hogy valaki ennyire magas poziciót töltsön be úgy, hogy valaha ennyire meztelen volt.

Itt van például az egykori román fejlesztési és turisztikai miniszter, Elena Udrea, aki pozícióját tekintve tökéletes kihívója lehetne Szabónak. De mit csinált? Bevállalt egy dominaszerkós fotózást egy lapnak, és ennyi.

Az mondjuk megsüvegelendő, hogy a női egyenjogúságot és az erős nők fontosságát hirdette egy ennyire közönséges szerelésben.

Anglia - Karen Danczuk

Az, ami az angol jelölttel történt, több mint szánalmas, pedig Karen Danczuk nagyon ígéretes választásnak tűnt a versenyben.

Oké, a politikai karriert kicsit erősíteni kellett volna, mert annyira volt benne a közéletben, hogy Simon Danczuk munkáspárti képviselő felesége, egyébként pedig önkormányzati képviselő saját jogon, de leginkább csak valamiféle titkárnő.

Tavaly ősszel volt is egy fellángolás, hogy Danczuk esetleg többre vihetné, leginkább annak köszönhetően, hogy meglehetősen szereti mutogatni a formás melleit. Idénre viszont minden szertefoszlott. Danczukék a nyáron jelentették be, hogy válnak, Karen Danczuk pedig rájött, hogy az adottságai sokkal inkább megfelelnek a klasszikus celebkedéshez, mint a polgárpukkasztó politikusi karrierhez.

Ha valaki ma ránéz a Twitterére, sosem mondja meg, hogy egykori politikusaspiránsról van szó.

Kanada - Lenore Zann

Itt már eljutunk abba a magasságba, hol effektíve megvillanak nemi szervek, szóval nemcsak pr-dekoltázsokról van már szó, hanem rendes meztelenkedésről.

Lenore Zann 2013 óta vesz részt Új-Skócia tartomány törvényhozásában, előtte színésznő volt.

Szerepelt péládul az L Word című leszbikus sorozatban is, amiben egy meztelen zuhanyzós jelenetet is bevállalt.

Amikor egy 17 éves fiatal megtalálta a régi jelenetet, akkor Zann sajnos nagyon rosszul reagált, ezért nem is érhet el komolyabb helyezést a versenyben. Azt mondta ugyanis, hogy zaklatás őt szembesíteni a múltjával, és mindenféle módon megfenyegette a videót előtúró srácot.

Ejnye. A felvételen egyébként a késsel keménykedő szőke nő Zann.

Dánia - Nikita Klæstrup

A még csak 20 éves Klæstrup abszolút következő generációs politikus, aki jól láthatóan már az internettel és a villantós celebvilággal együtt nőtt fel. Egyáltalán nem okoz neki problémát, hogy egyszerre posztolgasson magáról szexizős képeket és politizáljon.

Egyelőre csak különféle pártok ifjúsági tagozataiban fordult meg, viszont már most annyi meztelen vagy merész kép készült róla, mint politikusról nagyon ritkán. Nincs más dolgunk, mint szakmai sikereket kívánni neki, úgy talán lesz esélye egyszer befogni Szabó Tünde teljesítményét.

Akik még előttünk vannak

Nem szabad elveszteni a realitásérzékünkt, ne gondoljuk azt, hogy ez a teljesítmény egyből a csúcsra repítette Magyarországot. A jó hír viszont, hogy a dobogó így is megvan!

El kell ismerni, ha vannak nálunk erősebb versenyzők! Meg kell nézni, hogy ők mit hogyan csinálnak, és tisztességes versenyben kell megpróbálni legyőzni őket! Szerencsére nincsenek sokan, ráadásul az abszolút csúcstartó még így is magyar.

Spanyolország - Olvido Hormigos

A spanyol szocialista párt tanácsosának azután kellett lemondani 2012-ben, hogy megjelent róla egy önkielégítős házipornó. Ez azért elég meredek, a karrierje teljesen széthullott, a családja is nagyon szégyellte a dolgot, ahogy ő maga is.

Nem is került volna be az összeállításunkban, ha nem úgy reagált utána, ahogy. Az még rendben van, hogy valaki egy kiszivárogtatott felvétel áldozataként szeretne tudomást sem venni a dologról, de hogy ezt úgy tegye, ahogy Hormigos, az teljesen szürreális.

Ő ugyanis úgy döntött, hogy a vezeklés legjobb módja, ha levetkőzik az Interviú magazinnak, a vetkőzés mellé adott interjúban arról beszél, hogy mennyire szánja, bánja a dolgot, és egyébként meg úgy dönt, hogy hagyja a fenébe a közéleti karriert, beáll rendes, vetkőzös celebnek inkább, az jobban megy neki.

Magyarország - Staller Ilona
  108554546

A 80-as, 90-es évek legfontosabb magyar exportcikke Staller Ilona, vagyis Cicciolina volt, aki pornószínésznőként alkotott először maradandót, utána viszont úgy döntött, hogy megvan az ismertsége ahhoz, hogy a felnőttfilmek világát valahogy vegyítse az olasz politikával.

Bizonyos dolgok a védjegyévé váltak, például a nyilvános mellvillantások, meg az, hogy közel-keleti vezetőknek ajánlja fel a testét békéért cserébe.

Tényleg hatalmasat ment az elmúlt évtizedekben, úgy volt képviselőnő az olasz parlamentben, hogy akkoriban a képviselők mindössze 6,5 %-a volt nő. Aztán Magyarországon is próbálkozott a politikával, itt már nem ért el olyan szép sikereket, de azt nem lehet tőle elvitatni, hogy a 80-as évek egyik legbevállalósabb pornószínésznőjéből, akinek az élete a megbotránkoztatás, a 2000-es évekre sikeres politikus lett.

Nehéz lesz ezt a szintet hozni, de talán nem lehetetlen.

Kommentálná? A Facebookon tegye!