Jamie Ramsay-nek hívják, és már több mint egy éve fut egyfolytában. Az angol férfi célja, hogy 600 nap alatt eljusson Vancouverből Buenos Airesig. Különböző alapítványoknak gyűjt, a nagyján már túl van, és van szakálla, sapkája is. Olyan, mint Forrest Gumpnak. Tudja, ezért csinálta. Napi 5-6 ezer kalóriát éget el, cipeli a felszerelését, de nem úgy tűnik, mint aki unja a dolgot. A futás szempontjából mondjuk mellékes, de Ramsay kifejezetten csinos is. 

Ramsay még 2014 augusztusában kezdett futni, naponta úgy 30-40 kilométert, vagyis majdnem egy komplett maratont tesz meg egy kiskocsival.

Egy 40 kilós talicskában tolja maga előtt a cuccait, amíg lefutja azt a 428 maratont 14 országban. 

Amerika nyugati partja mentén ért el Peruig, ezután Bolívián keresztül érkezik meg Argentínába. Ahhoz képest, hogy már 13 hónapja fut és hátra van még 7, egészen emberien néz ki, a Facebookján sem látszik, hogy elege lenne a dologból. Éppen a Sechura sivatagban fut, gyakorlatilag a semmi közepén, de azért szépen halad. A 212 kilométeres szakaszt 4 nap alatt teljesítette.

A glimpse of the Sechura Desert, North Peru, where I am running - Sorry for the wind distortion but its really windy!!!

Posted by Jamieisrunning on 2015. szeptember 16.

Ha tartja a menetrendjét, akkor április 2-án ér Buenos Airesbe. Akkor már több tízezer dollárt gyűjtött az alapítványoknak és lefutott 428 maratont, plusz még egy felet. A Huffington Poston olvashatja a blogját, van honlapja, térképe és Facebook oldala is, sokat posztol, gyönyörű helyeken jár. 

de mégis miért csinálja?

Csak. Akár ez is lehetett volna a válasza, mikor interjút adott a Guardiannak

12 évig dolgoztam egy irodában. Úgy éreztem, hogy ez a lehetőségem, hogy elinduljak, és felfedezzem a világot . Imádok futni, mindig is imádtam, és addig csinálom, amíg a testem engedi. 

Ez szép és jó, de ennyiért még senki se kezdene el két évig futni. Kivéve persze Forrest Gumpot és Jamie Ramsay-t.