Anorgazmia, így hívják az orgazmus hiányát, ami azt is magában foglalja, ha maszturbálással sem ér el valaki a csúcspontra. A saját orgazmushiányával kapcsolatos élettörténetről egy nő számolt be részletesen a The DeBrief-nek. A szerző a húszas éveiben járva sem élte még át az orgazmust. 

„Élvezem a szexet egy bizonyos szinten, de a vége nélkül olyan az egész, mintha néznéd a barátaidat ahogy bicikliznek, miközben te a földre esel. Nem tudod eléggé megragadni a bicikli kormányt, és a végén már csak le akarsz ülni a földre, egy kupac szarba, valahol egy fa mellé" – írja a vallomásában a magazin szerzője. A vallomásában arról is ír, hogy több partnerrel is próbálkozott, keményen dolgozott azon, hogy elérje, szexpózokkal, mindenféle technikával, ami csak eszébe jutott. De nem jött össze. A partnerei közül többen tudták, hogy mivel állnak szemben, többüket az motiválta, hogy hátha majd velük sikerül az orgazmust megélni – de nem így lett. Az orgazmushiánnyal zajló szexuális együttlétek állítólag a nők 50%-ára lehet igaz, a brit Sexual Advice Association felmérése szerint. 

Az anorgazmiának rengeteg kiváltó oka lehet, ezek közt van az ismeretek hiánya a szexről, a korábbi traumatikus szexuális élmények, de akár a menopauza vagy a cukorbetegség is okok lehetnek. A kapcsolaton belüli problémák, a bizonytalanság is hatással lehet az ogazmusra, továbbá a szexualitással kapcsolatos nyomás sem segítség. Az okok feltárásához szakember lehet a segítség.

Nem feltétlenül szükséges, hogy az anorgazmiás nők színleljék az orgazmust – ahogy bárki másnak sem kell színlelnie. A statisztikák szerint azonban mindenki teszi, amikor helyzet van, és leginkább azért, hogy ne bántsa meg a partnerét

Az anorgazmiájáról író nő a szexterapeuta Jason Gilleryvel is beszélt a problémájáról, aki azzal próbálta megnyugtatni, hogy sokkal gyakoribb az anorgazmia, mint hinnénk. Véleménye szerint a nők 30%-a lehet képes körülbelül a behatolással a csúcsra jutni, ugyanakkor a legtöbben a csikló ingerlésével tudnak elélvezni.