A fizikailag egészséges férfiaknál is kialakulhat szexuális diszfunkció, ha a pornófogyasztás életük jelentős részére jellemző. A pornófilmek és az azokkal járó folyamatos maszturbálás idővel korai magömléshez, merevedési gondokhoz vezethet.

A pornófogyasztás csökkentheti a valós szex iránti vágyat, azok a férfiak, akik szinte rohannak haza a munkából, hogy kettesben legyenek a laptopjukkal, percről percre eltávolodnak a valós női testtől. A pornófüggésnek vannak tünetei és mint minden függésnek, ennek is vannak következményei. A vizuális stimulálás növeli a férfi szexuális izgalmát, a végtelennek tűnő és állandóan változó női és férfi képek egy idő után sokkal izgalmasabbak lesznek, mint egy barátnő. 

A pornóval könnyen elérhető az ejakuláció, és az ördögi kör végeláthatatlannak tűnik: minél több, minél extrémebb videóra van szükség, hogy a kielégülés tökéletes legyen. Ezzel együtt a valóságos nőktől, a hús-vér nőktől egyre távolabb kerülnek a pornófüggők. 

Az erekció elérése a pornóval könnyű, szinte azonnal megy, és a pár perces vagy talán egyperces légyottokkal a test hozzászokik az ingerhez. Az Addiction cikke szerint a pornó indukálta szexuális diszfunkciók a következők:

- ha a pornóval könnyen megy a merevedés és az élvezés, de a partnerrel merevedés sincs

  • - ha a pornófogyasztónak van erekciója és orgazmusa a partnerrel, de tovább tart, mint azt ő és a partnere szeretné
  • - ha a pornófelhasználó csak úgy tud orgazmust elérni partnerhelyzetben, hogyha pornóképekre gondol szex közben
  • - ha a partnere azt mondja rá, hogy szex közben olyan, mintha ott se lenne, mintha unná, vagy nem is érdekelné, mi történik
  • - ha szívesebben néz pornót, minthogy a partnerével legyen, mert a pornó intenzívebb élményt ad
  • - ha a pornófelhasználó titokban tartja a partnere előtt, mikor, mennyi pornót néz

A pornó okozta szexuális zavarokat csak úgy lehet helyére tenni, ha a legfőbb ingerforrást kiváltó pornót félreteszi néhány hónapra. A merevedési gondok és az ejakulációs zavarok nem biztos, hogy maguktól megoldódnak (kiderülhet, hogy szervi vagy hormonális oka van, esetleg szorongás, depresszió okozza), de a pornómegvonással a partnerrel való szexuális együttléten lehet javítani.