Lisszabonban három évvel ezelőtt elindult a Lata 65 nevű csoport, ami azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az időseket is megismertesse az olyan önkifejezési formákat, amiket általában a fiatalokhoz szoktak kötni.

„Az első foglalkozásunk után elmondhatjuk, hogy lehetséges az időseket felébreszteni, motiválni és izgalomba hozni az urbánus művészetekkel. Szükséges, hogy az idősebb generációkkal új elfoglatságokat, új technikákat ismertessünk meg, amiket fiatalokhoz kötünk, hogy ki tudjanak törni a mindennapi rutinból” - írják a csoport Facebook-oldalán.

A graffiti csak az egyik olyan tevékenység, amibe beavatják az idősebb korosztályt. A csoport oldalán látni, hogy van, amikor rajzolnak, stencileznek, meg hasonló dolgokat csinálnak.

De tény, hogy mind közül a leglátványosabb a graffiti, ritkán látni idős embereket betonfalak előtt flakonokkal fújni. Igazán szuper képek készülnek róluk, ahogy a Quartz is írja. Ha szeretne több képet látni, mint ami ebben a posztban van, akkor nézze meg a csoport Facebookját, vagy az Instagramját.