Egy amerikai egyetemista, Luke Gatti (Connecticuti Egyetem) egy októberi estén elment bulizni. Igazából kegyetlenül berúgott, és nagyon éhes lett, úgyhogy bement a campus egyik étkezdéjébe. Nem vágyott másra csak a kurva sajtos makarónijára. Nagyon elszánta kérlelte az étterem menedzserét, hogy ugyan szolgálja már ki, Gatti nem akarta megérteni, hogy ma nem lesz jalapeno paprikás, baconös mac and cheese-e. De alvás sem, mert addig-addig nyaggatta a dolgozókat, amíg a földre nem teperték, aztán sírhatott a papucsáért, mikor megbilincselte a rendőr. 

Csak szerezz nekem egy kurva mac and cheese-t, ember!

– kérte az egyik dolgozót Gatti. A letartóztatással nem ért véget a sztori, az egyetemistát végül kirúgták, úgyhogy bánhatja rendesen a kiabálást. De hogy jobban megértsük, miért vágyott a 19 éves fiú az amerikaiak egyik nemzeti életére olyan nagyon, megcsináltuk a speciális mac 'n' cheese-t. 

Szóval Luke Gatti története szomorúan ért véget, tészta nélkül. De ha már így alakult, kíváncsiak voltunk, miért kellett neki annyira ez a mac 'n' cheese. A Gawker szerencsére közölte a receptet, ami egyébként nem tűnik annyira különlegesnek. Hogy ne csak a semmibe voksoljunk a tésztára, megsütöttük. 

Hozzávalók:

  • jalapeno apró darabokra vágva
  • felcsíkozott bacon
  • makaróni tészta
  • sajtok minden mennyiségben (cheddar legyen benne)
  • liszt, vaj, tej a besamelhez
  • egy kis csilipehely 

A dolog nagyon egyszerű. Rakjuk fel a tésztát főni, addig pedig jöhet a besamel (avagy béchamel). A vajat fel kell olvasztani, arra jöhet a liszt. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk kicsit besűrűsödni az egészet. Aztán a langyosra melegített tejet szintén kevergetés mellett öntsük hozzá. Ha sima szósz lesz az egészből, akkor szerencsénk van, és jöhetnek a lereszelt sajtok. Le is lehet csavarni a gázt, felolvad a sajt a forró besamelben. Ebbe a cuccba jöhet a töménytelen mennyiségű szalonna (előre kisütve), a felkockázott paprika és a csili. A massza mehet a tésztára, aztán kb. 30 perc a sütőben (amíg aranybarnára nem sül), és kész. 

Az eredmény: Nyugalom, kajakóma.

Ajánlott fogyasztás: évente egyszer. Ez persze opcionális, de nem éppen fogyókúrás fogás, úgyhogy csak óvatosan. Már csak azért is, mert ha a legközelebbi jól sikerült péntek este ezt követelné a gyrososnál, nem vállaljuk a felelősséget. 

A sajtos makaróni persze nem forradalmi újítás a másnapos és még aznapos kaják történetében, de a jalapeno jót tesz neki. Határozottan ajánljuk. 

A fiú egyébként az eset óta már bocsánatot kért. Rettentően sajnálja, hogy ennyire kikelt magából egy adag tészta miatt. Jobb belátásra tért, többet nem fordul elő ilyesmi. Ettől még elhagyja az egyetemet, kirúgták, vége. Valószínűleg nem érte meg, még sajtos makaróniért sem.