Azt írja a bama.hu, hogy tömegek követelik Szatyor Miklós, a pécsi állatkert vezetőjének lemondását. Azért tartják alkalmatlannak a feladatára, mert éles lőszerrel indult a szökött állatkerti farkas után, és kilőtte

Elmondása szerint azért lőtte le az állatot, mert 

– fenyegetően lépett fel;

– már sötétedett;

– túl messze volt az altatólövedék használatához.

Az állat, ha nem emlékeznének, szombaton délelőtt tíz óra körül szökött meg. Ugyan a kifutóját két és fél méter magas kerítés őrzi, kislisszolt, amikor egy gondozó az itatókat töltötte fel. Egy nappal azelőtt érkezett az állatkertbe két fajtársával: előtte egy olaszországi állatkertben éltek. 

Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője a Facebookon követeli az igazgató lemondását, de rajta kívül is rengetegen nyilvánulnak meg az ügyben, például a NOÉ Állatotthon Alapítvány is csatlakozott az ezt célzó petícióhoz. A Pécsma eközben arra emlékeztet: 1995-ben is kiszökött egy farkas az állatkertből, csakhogy az megtámadott hat embert, főleg tíz évnél fiatalabb gyerekeket, és megölt egy nagymamát.

„A sérülések olyan mértékűek voltak, hogy volt, akinél 8 órás műtétet kellett végrehajtani, más pedig máig hordozza a nyomát a borzalmas támadásnak” - írja arról az esetről a lap.