Egy sevillai férfi, Carlos Sanchez Ortiz de Salazar pszichiáter 26 évesen választotta a remete életet, ugyanis erős depresszióban szenvedett, és minden bizonnyal egyedül ebben látta  a gyógyulás lehetőségét. Ehhez pedig a Toszkánában lévő Cala Violina hegyfokot választotta, és oda is költözött 1995-ben.

 
 
Csakhogy erről senkinek sem szólt, így 2010-ben halottnak nyilvánították.

Most két gombász talált rá egy toszkán természetvédelmi területen, Maremmán. A remete bemutatkozott szépen, még az útlevelét is megmutatta nekik, aztán elmondta, hogy 20 éve él itt egy sátorban, de most, hogy rátaláltak, tovább fog állni.

A gombászok a spanyol Eltűnt Személyek Szövetségéhez fordultak, akik egy hónap alatt rátaláltak Carlos szüleire, de mire a szülők Olaszországba értek, fiuknak ismét nyoma veszett. Édesanyja azt mondta, nem baj, mert legalább tudják, hogy életben van és nincs semmi baja. Tiszteletben tartják Carlos döntését, a férfi nővére, Olga pedig egy Twitter üzenetben köszönte meg, hogy újra hallottak felőle, mert így nem kell tovább abban a tudatban élniük, hogy Carlos már nem él.