Egy texasi cheerleader lányt arra kötelezett a csapata, hogy szabaduljon meg göndör fürtjeitől, ugyanis náluk az egyenes lófarok az elvárás, írja a Jezebel. A csapat vezetői azt mondták, gyakorlás közben még csak-csak elviselik, hogy a kislány göndör hajjal ugrál, de a versenyek során ez nem megengedett.

Az volt a bajuk, hogy a hajam félig göndör, félig pedig egyenes.

- mondta a 11 éves Makayla Fallaw.

A kislány édesanyja, Jenny Fallaw meglehetősen felháborodott, amiért a lányát erre kényszerítették, és azt mondta, úgy érzi, hogy ezzel csak azt erősítik Makaylában, hogy rosszul kell éreznie magát a ténytől, hogy nem ugyanúgy néz ki, mint a többi kislány. Makayla 4 éves kora óta űzi ezt a sportot, anyja pedig úgy nyilatkozott, hogy hosszú évek után csak pár hete hallott először arról, hogy speciális frizurára lenne szükség ebben a sportágban.

Beszéltem a csapat vezetőivel, és észérvekkel próbáltam meggyőzni őket arról, hogy a lányomnak nincs szüksége ilyen jellegű változtatásra. Elmondtam, hogy ez csak tönkretenné a haját.

Amikor erre a sportágra vállalkozol, el kell fogadnod, hogy a smink és a frizura is fontos része az előadásnak.

- reagált a helyzetre Kevin Tonner, a Woodlands Elite Cheer igazgatója.

Azt is hozzátette, hogy hajlandóak lettek volna kompromisszumot kötni Fallawval, de végül az anya hozzáállása ezt nem tette lehetővé, így kénytelenek voltak elbocsátani a kislányt.