2

800 kilométert utazott, hogy egy borosüveggel vágja fejbe a lányt, aki rossz kritikát írt a könyvéről

vik
2015.11.12. 11:38

Egy 28 éves brit férfi, Richard Brittain eddig arról volt híres Angliában, hogy részt vett egy kvízműsorban, amit meg is nyert. Nagyjából ennyi. 

Valószínűleg nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy a világ csak erről az oldaláról ismeri, így nekilátott, hogy megírja első könyvét „The World Rose” címmel. A sztori, ahogy az Amazon összefoglalta, egy romantikus, félig kitalált ősi világban játszódó tündérmese tele akcióval, kalanddal, költészettel és komédiával. 

Szóval van benne MINDEN.

Brittain már annyira izgatottan várta a kritikusok véleményét, hogy a mű még kész se volt, ő már feltette a netre. Létezik erre a célra egy Wattpad nevű alkalmazás, amire amatőr írók töltik fel kész vagy félkész irományaikat, majd várják az építő jellegű kritikákat szeretettel. Vagy gyűlölettel.

Brittain ugyanis nem arról híres, hogy jól tűri a bírálatot. A World Rose kapcsán, állítása szerint, remek kritikákat kapott, egész egyszerűen Dickenshez, Shakespeare-hez, Nora Roberts-hez hasonlították őt (vagy ő saját magát), de aztán egy pillanat alatt minden összeomlott, amikor „idióták” és „tinédzserek” kezdték lehúzni a művét.

Az író-óriást a 18 éves skót Page Rolland kritikája hozta ki leginkább a sodrából, amit készséggel bizonyított is: időt és pénzt nem kímélve Angliából Skóciáig repült, hogy revansot vegyen a lányon. Ezt persze némi kutatómunka előzte meg, vagyis kiderítette, hogy a lány hol lakik és hogy melyik szupermarketben dolgozik.

Szóval felszállt a repülőre, utazott több mint 800 kilométert, és amikor odaért, első dolga volt, hogy egy borosüveggel fejbevágja a müzlisdobozok között pakolászó Rollandot, bátran, hátulról.

Majd elsétált. A lány szerencséjére azonban a biztonsági kamerák alapján hamar beazonosították a férfit.

Rolland kifejtette, hogy nem igazán érti, mért érdemelte ezt, de nagyon ijesztőnek tartja, hogy valaki képes ennyit utazni csak azért, hogy bosszút álljon rajta. „Egy erősebb ütésbe akár bele is halhattam volna” – tette hozzá a lány.

Az egész eset 2014-ben történt, de a bíróság most kedden tárgyalta az ügyet. Richard Brittain bűnösnek vallotta magát.