A nők többsége nem hetero – hanem leszbikus vagy biszexuális, állítja egy új kutatás. A leszbikusok sokkal jobban vonzódnak a nőkhöz, mint a biszexuálisok, csak hogy a fogalmakat tisztázzuk még az elején. A tanulmányt az Essex Egyetem pszichológiai karának köszönheti a világ. 

A kutatást vezető Dr Gerulf Rieger 235 nőt vizsgált, a kutatásban résztvevőknek rengeteg meztelen nőt és férfit kellett megnéznie videón. A kitágult pupilla árulta el a saját nemüket vonzónak találó nőket, a résztvevők 82%-ának jelzett a pupillája a vonzalomról. Hogy a százalék még inkább figyelemfelkeltő legyen, azoknál a nőknél, akik magukat teljesen heteroszexuálisnak vallották, a 74%-uknál észlelték a vonzalmat a kutatók. Pontosabban ők a meztelen férfiak és a meztelen nők látványára is gerjedtek. 

„Annak ellenére, hogy a nők többsége heteroszexuálisnak vallotta magát, a kutatásunk világosan megmutatja, hogy mi izgatja fel őket, biszexuálisok vagy leszbikusok, és nem heteroszexuálisak" – mondta az Independent magazinnak a kutatást vezető pszichológus professzor. 

A leszbikusok és a biszexuálisok közt a különbség annyi, hogy a biszexuális nők a férfiak iránt is ugyanolyan vonzalmat mutattak a vizsgálatban, mint a nők iránt. A leszbikusok szeme és testbeszéde pedig csak a nőkre korlátozódott. A vizsgálat azt is kimutatta, hogy egyes nagyon maszkulin leszbikusok csak a viselkedésükben férfiasak, a saját szexuális izgalmukban már nem. Ez csak arra világít rá, hogy azok, akik férfiként viselik magukat, nem biztos, hogy tényleg annyira férfiasak valójában. 

Azt, hogy a nők jóval nagyobb hányada vonzódhat a saját neméhez, mint ahányan bevallják, már Alfred Kinsey is megállapította az ötvenes évek elején. A tudós elutasította a szexuális irányultság hagyományos fogalmait,és újraalkotta: elkészítette a Kinsey skálát, amin 0 és 6 között értékelte a férfiak és a nők szexuális irányultságát. A nulla a kizárólag heteroszexuális értéket jelenti, a hat pedig a kizárólag homoszexuális értéket jelöli.