Már a neve is vészjósló: „Cows are the Silent Jury in the Trial of Mankind”, ami magyarul valahogy úgy szól, hogy „a tehenek az emberiség perének néma bírái”. Ha ettől még mindig nem kapott frászt, akkor nézze csak meg, hogy milyen borítóképet töltöttek fel hozzá. Elég para, nem?

Az oldal tartalma egyébként nem valami változatos, a posztokban csupán a fenti mondat ismétlődik újra és újra. Több mint tízezer embernek viszont már ez is elegendő volt, hogy beláljkolják.

De vajon miért kell félnünk a tehenektől, és ez egyáltalán kinek áll az érdekében? Szerencsére a Daily Dot vonatkozó posztja minden felmerülő kérdésre megnyugtató választ ad.

Mint kiderült, az oldalt egy Jay Brunner nevű fickó hozta létre poénból, aki egy barátjától, Tyler Magill-től kölcsönözte a sokat emlegetett mondatot. A képeket pedig nagyjából három másodperc leforgása alatt egy hajnali részegség során találta, majd töltötte fel.

Sosem úgy gondoltam rá, mint valami állatjogi dologra. Inkább csak élveztem azt a baljós elképzelést, hogy a tehenek ítélkeznek felettük, és hamarosan eljön a nap, amikor elszámolnak velünk

– fedte fel motivációt Jay Brunner, aki úgy vélte, hogy az oldallal bizonyára néhány vegetáriánust is sikerült bevonzania.

Arra a kérdésre, hogy miért pont a teheneket választotta, elmondta, hogy igazából más állat nem is jöhetett volna szóba. Azok számára, akik kíváncsiak ennek az okaira, azt javasolta, hogy nézzenek bele mélyen egy tehén szemeibe.