A 20 éves Jordy Hurdes igazán közel volt ahhoz, hogy életével fizessen azért, mert egy buliban kábítószert fogadott el. A tabletta ismeretlen eredetű volt és olyan mérgező anyagokat tartalmazott, amelyektől Hurdes súlyos agykárosodást szenvedett.  

Amikor borzasztó állapotban bekerült a kórházba, az orvosok szinte teljesen biztosak voltak benne, hogy el fogják veszíteni őt, ezzel szemben valahogy mégis túlélte és jobban lett, már amennyiben jónak lehet nevezni mostani állapotát:

folyamatosan remeg és dadog, izomgörcsei vannak, és nagyon nehezen képes kifejezni magát.

 A kórházban lábadozása után egy hosszú Facebook üzenetben írt arról, hogy mi történt vele, és egyben mindenkit arra buzdított, hogy álljanak le a drogokkal.

So as some of you may have seen I have been in hospital for the past few days. This isn't a sympathy post, but a post of...

Posted by Jordy Hurdes on Saturday, 21 November 2015

Ez nem egy szimpátia poszt, hanem inkább figyelmeztetés. Bulizni menni, és jól érezni magad teljesen normális, sőt, jópofának tűnhet az is, ha beszedsz valami pirulát, csak arra nem gondol ilyenkor az ember, hogy ez mennyire megváltoztathatja az életét. Szerencsésnek tartom magam, hogy életben maradtam. Kérlek, kérlek, kérlek benneteket, hogy ne válasszátok ezt az „olcsó szórakozást”, mert nem tudhatjátok, mi fog történni veletek utána. Ha csak pár emberhez eljut az üzenetem, máris megmenthettem vele valakinek az életét.

Három nappal a Facebook-poszt után, vagyis tegnap egy videót is készített az állapotáról, de nem azért, hogy, ahogy ő fogalmaz, szimpátiát váltson ki az emberekből, hanem azért, hogy felhívja a fiatalok figyelmét arra, hogy ha drogoznak, ez is megtörténhet velük. A kisfilmben elmondja az eddigieken kívül azt is, hogy ugyan van rá esély, hogy a dadogása és a remegése ideiglenes, de sajnos az is meglehet, hogy örökre ilyen állapotban marad.

Mondjatok nemet a drogokra! Tegyétek meg értem! Kérlek benneteket, srácok...

- tette hozzá.

A videót 24 óra alatt több mint 35 ezren osztották meg, és posztjaikban emberek százai ismerték el Hurdes erejét és bátorságát.