aldozatok

30 éves rejtély: kiderült, Amerika melyik részéről származott a konténerben talált nő és a három kislány

vik
2015.11.28. 14:46

Múlt héten megírtuk annak a nőnek és a három szerencsétlenül járt kislánynak a történetét, akikre 30 évvel ezelőtt, és később, 15 év elteltével egy-egy acélkonténerben találtak rá.

A legutóbbi, november 17-ei tudományos vizsgálatok alapján azonban úgy fest, a kutatók hosszú évek után

végre új információkat szereztek a rejtélyes ügyben. 

 

A legújabb digitális képek – a nyomozók reményei szerint – végre segíteni fognak abban, hogy valaki felismerje a négy áldozatot. A haj-, fog- és csontanalízis alapján kiderült, hogy

a nő feltehetően a háromból két lány édesanyja volt, a legidősebbé és a legfiatalabbé. Ők valószínűleg Northeast-ben, Midwest legfelső részén, vagy valahol Arizona déli határai mentén, Új-Mexikóban éltek.

A középső gyermek azonban, akit nem tudtak a többiekkel rokoni kapcsolatba hozni, a régió belső, Dakotához és Nebraska déli részéhez közeli területeinek egyikén tölthette a gyermekkorát.

2
Fotó: New Hampshire Attorney General's Office
A nyomozók úgy vélik, bekövetkezett halálukig két hét és három hónap közötti időszakot tölthetett együtt a négy áldozat Northeastben, haláluk pedig 1980 és 1984 között következhetett be.
 

A tudósok által végzett izotópanalízis azért bizonyult hasznosnak abban a kérdésben, hogy az áldozatok honnan származhattak, mert a segítségükkel könnyedén megállapítható, hogy milyen kémiai anyagokat tartalmazó vizet és élelmiszert fogyasztottak, ezek ugyanis régiónként igen eltérőek lehetnek.

 

Valószínűleg ez volt az utolsó lehetőségünk, hogy a tudomány segítségével végre azonosíthassuk őket, és megtudjuk, honnan jöttek.

– mondta a New Hampshire-i vezető főügyész, Benjamin Agati.

De most érkeztünk el arra a pontra, hogy kénytelenek vagyunk a nyilvánosság segítségét is kérni az ügyben.

– tette hozzá, majd azt is elmondta, hogy az elmúlt években rengeteg tippet kaptak az üggyel kapcsolatban, de egyik sem bizonyult túl használhatónak. Most terveik szerint az új információk alapján nagyobb lesz az esélye annak, hogy a megcélzott területeken találjanak valakit, aki ismerte a nőt és a gyerekeket.

Bosszantó az egész, de úgy vélem, ez nem az az ügy, aminek a felgöngyölítését érdemes lenne feladni, elvégre az elmúlt pár hónapban végzett nyomozás során a most megosztott adatokkal többre mentünk, mint eddig bármivel.

A történet misztériuma egyébként abban áll, hogy az elmúlt évek alatt semmit nem tudtak meg az áldozatokról, azt sem, hogy kik voltak ők, hogy kerültek oda, és miért ölték meg őket. A gyilkosság ténye volt az egyetlen, ami már az elejétől kezdve biztos volt. (A nőt és a vele egy konténerben fekvő kislányt egy tompa tárggyal üthették agyon, és megcsonkították őket, hogy rendesen beférjenek az acélhordóba. A másik két kislány halálának oka ismeretlen, azonban már biztos, hogy a két ügy semmiképpen sem választható el egymástól.)

A történet tehát továbbra is meglehetősen rejtélyesnek mondható, lévén, a négy áldozatot még mindig nem sikerült azonosítani, de az ügyben részt vevők ezekkel az új információkkal mégis közelebb kerültek a megoldáshoz.