Egy orosz katona több mint 11 éven át bujkált Kamcsatka egyik erdejében, de az orosz hatóságok a nyomára bukkantak. Pedig erre igen csekély volt az esély, mert a családja pár hónappal az eltűnése után halottnak nyilváníttatta, mivel tévesen azonosítottak egy holttestet. Ennek folyományaként eltemettek valaki mást, akiről azt hitték, ő az. 

Most azonban mégis sikerült a nyomára bukkanni a 30 éves, nevét titokban tartó férfinak, aki 2004-ben, egy évvel a besorozása után dezertált,  állítólag családi problémái miatt. Nem ment messzire: ott maradt a Kamcsatka-félszigeten, ahova eredetileg is küldték, majd keresett egy erdőt a közelben, ami ezidáig megfelelő rejtekhelynek bizonyult.

Otthonossá tette a környezetét: fémhulladékokat gyűjtött, amiből kunyhót épített magának, kialakított egy saját sertéstelepet és halászott. A bogyók és gombák gyűjtögetése is állandó elfoglaltsága volt. 

Sok dezertőr volt abban az időben a Közel-Keleten. Néhányuk évekig bujkált egy pincében, mire rájuk találtak, ezért, véleményem szerint, ezeket az embereket pszichiátriai vizsgálatok után lehetne csak szabadon engedni.

– mondta Valentina Melnikova, az Orosz Katonaanyák Bizottságának elnöke. 

Oroszországban 2003-ig két év volt a kötelező sorkatonaság, azóta ezt az időt egy évre csökkentették. A férfi a szökése miatt most börtönbüntetésre számíthat. 

Nem ő az egyetlen remete, akiről mostanában beszámolhattunk: egy sevillai úr egy toszkán erdőben rejtőzött el, és bár nem számíthat emiatt büntetésre, azért nem örült, hogy megtalálták.