Aly McGarrity háromévesen már a fiúkkal focizott, míg bátyja, a nála két évvel idősebb Russie leginkább a babák öltöztetésében lelte az örömét. A connecticuti testvéreknek tinédzserként esett le, hogy „felcserélődtek” a nemeik, de hosszú időbe telt, mire színt mertek vallani a szüleiknek. A Daily Mail szerint Aly-ből azóta Gavin, Russie-ból pedig Rai lett, és külsőleg is elkezdtek átalakulni.

Az édesanya, Beth McGarrity szerint a fiút sokat szekálták a társai a középiskolában, mivel elég egyértelmű volt, hogy különbözik tőlük. Az iskola vezetése sem volt túl megértő vele. Ki akarták csapni, mert a lány vécébe menekült zaklatói elől.

„Inkább utáljanak azért, aki vagyok, mint hogy azért szeressenek, aki nem vagyok” 

– mondta egyszer anyjának Russie .

Beth McGarrity mindig is tudta, hogy a gyermekei egy kicsit mások, de férjével eleinte csak Russie miatt aggódtak. Látszott rajta, hogy egyre mélyebbre merül a depresszióba.

„Nem én választottam ezt! Bárcsak ne így alakult volna"
 

– hangoztatta a tinédzser.

Aly közben szintén komoly vívódáson ment keresztül az indentitása miatt. A lány jobb híján az interneten kezdett kutakodni a témáról, és rájött, hogy rossz nemmel jött a világra. Elhatározta, hogy fiúvá akar válni. A testvérek közül elsőként ő vallott színt a szülei előtt. Néhány nappal a 15. születésnapja előtt mondta el nekik, hogy transznemű:

Rájöttem, hogy mi történik vele. Most már tudom, hogy transznemű vagyok, és mindig is fiú akartam lenni. Soha nem mondtam, de amikor kicsi voltam, azt kívántam elalvás előtt, hogy bárcsak fiúként ébrednék fel

Egy hónappal később bátyja is követte a példáját. A szüleik szerencsére jól fogadták a hírt, ezért hamarosan elhatározták: kés alá fekszenek, hogy a belső énjük összhangba kerüljön a külsejükkel.

Gavinnek be van tervezve a melleltávolító műtét, Rai pedig már túlesett egy fájdalmas arcplasztikán, ami nőiesebbé tette a vonásait. A transznemű lány elégedett az új életével. Egy fiú mellett találta meg a boldogságot, és a YouTube-on rendszeresen dokumentálja átalakulásának legfontosabb lépéseit.