Nyolc pornószínésznő mondta el a világnak, hogy James Deen megerőszakolta őket, forgatás közben. Fojtogatással, konkrét erőszakkal vádolják a színészt, azonban hivatalosan egyik pornószínésznő sem jelentette fel Deent, a kaliforniai munkahelyi biztonsággal foglalkozó felügyeleti szerv vizsgálja ki az ügyet a következő hónapokban – írja a Foxnews.

A munkahelyi biztonsággal foglalkozó kaliforniai felügyeleti szerv, az OSHA eljárást indított James Deen pornó produkciós cégével szemben, miután összesen nyolc pornószínésznő azt állította,  Deen    megerőszakolta őket a forgatásokon. Az Evil Angel produkciós cég leállította Deen filmjeinek forgalmazását, meg sem várva a hivatalos eljárás végét a nemi erőszak-ügyben.   

A vizsgálat december 8-án, kedden kezdődött, és akár hat hónapig is eltarthat, mondta a felügyeleti szerv szóvivője, Julia Bernstein a Chicago Tribune-nek. Részleteket nem közöltek, úgy tudni, hivatalosan senki nem tett panaszt James Deen ügyében – ami egészen furcsa. James Deent egyelőre nem idézték be az ügyben.

A 29 éves pornószínész tagadja a vádakat, úgy tudni, egyik nővel szemben sem készül becsületsértés miatt bíróságra menni. A történtekről azt nyilatkozta, neki, mint előadóművésznek az a munkája, hogy durva szexjeleneteket forgasson. Ha a határokat tovább feszegette, mint kellett volna, sajnálja. Mindig igyekezett tiszteletben tartani a nők akaratát és korlátait, a közösen megállapított biztonsági jelszóval például. Ezzel szemben az egyik pornószínésznő, Holly Jee azt állítja, Deen az eszméletvesztésig fojtogatta őt forgatás közben, méghozzá élete első pornófilmje forgatásán. 

A kaliforniai felügyeleti szerv mellett az AIDS Healthcare Foundation is eljárást kezdeményez a témában, ez az a cég, ami a kötelező kotonhasználatot harcolta ki a pornóvölgyben. Az alapítvány elnöke, Michael Weinstein azzal vádolja Deent és a produkciós céget, hogy nem tettek eleget a forgatásokon a szabályzatban előírt követelményeknek. Bár ez a vád a nemi erőszak ügyet tekintve nevetségesen kicsinyesnek hangzik, azonban konkrét feljelentések hiányában ez lehet az egyetlen olyan eljárás, amin elbukhat a produkciós cég és James Deen is.