Az Igazából szerelem rendezőjének felesége – aki egyben a film forgatókönyvírója is volt –, a hétvégén újra végignézte a karácsonyi kult-romkomot, és közben szorgalmasan percről-percrézte azt Twitteren. Ami azért csodálatos, mert így több kérdésre is választ kaptak a film rajongói.

Például arra, hogy mégis mi történt Harry (Alan Rickman) és Karen (Emma Thompson) házasságával, mert az utolsó jelenetből ezek szerint nem mindenkinek volt egyértelmű, hogy mégis milyen a viszony azután, hogy Harry a felesége helyett a titkárnőjének vett nyakláncot.

Emma Frued szerint:

Együtt maradtak, de otthon már semmi sem olyan boldog, mint egykor volt.

Sőt, azt is elárulta, hogy bár a filmbe képi megjelenítéssel nem került bele, de teljesen egyértelmű, hogy Harry és titkárnője, vagyis Mia között igenis történt valami.

De hogy legyen valami jó is, Freud azt is elmondta, hogy Martin Freeman a meztelen, testdublőrös forgatások alatt egy apró zoknit viselt a farkán. Sőt, Emma Freud megszámolta azt is, hogy a film első fél órája alatt összesen 17 garbót látni. TIZENHETET!

Amúgy Colin Firth karakterét, Jamie-t a rendező Richard Curtis azért nevezte el Jamie-nek, mert a bátyját is így hívják, és azt akarta, hogy a filmben elhangozzon az a mondat, hogy:

Utálom Jamie bácsit!

De a legfontosabb funfact nyilván az, hogy aki a portugál étteremtulajdonost alakította, az év legnagyobb bajsza díj nyertese volt.

És ha olvasna még pár fun factet a filmről, azt itt megteheti, de megnézheti azt is, hogy milyen lenne, ha az Igazából szerelem Magyarországon játszódna.