A kínos reggeli ébredésekről készült snapchates fotók vírusként terjednek a neten, nők, férfiak posztolnak képeket arról, kik mellett ébrednek reggelente az alkalmi szex után. Természetesen a fotókhoz fűzött megjegyzésekből derül ki, mi történt az éjjel. 

Az internetnek köszönhetően boldog-boldogtalan megörökíti az életét, ahhoz, hogy valaki tökéletes egyéjszakás szelfit készítsen, a következőket kell észben tartania: szex után készüljön, lehetőleg másnap reggel, ne legyen közönséges, se bántó, ne lehessen felismerni a partnert. Mindehhez a tökéletes szöveget is ki kell találni, anélkül nem üt a kép. Például, hogy „valaki mentsen meg", vagy „ki ez?", vagy a szégyensétát, ahogy az egyéjszakás kalandjáról éppen hazafelé menet.

Ki ez?

És miért van még mindig itt?

Kínos is akad

Az is megtörtént, hogy valaki dokumentálta a világnak, hogy lefeküdt a volt pasija legjobb barátjával. Kérdés, hogy ezt mennyire gondolta át, és vajon miért tartotta fontosnak, hogy szétkürtölje a világnak. 

A szex utáni szelfik nem újkeletűek, az Instagramot 2014-ben ellepték az aftersex szelfik, a hashtagre keresve körülbelül 60 000 képet találni. Vannak, akik a szex utáni hajuknak (aftersexhair) is szánnak egy hashtaget az Instán. A trend, úgy tűnik, megállíthatatlanul hódít, vajon mi lesz a következő? A szex közbeni szelfi?