Akadnak olyan szexuális témájú könyvek, eszközök, amik ajándéknak is tökéletesek lehetnek: például a rózsakvarcból készült dildó. A partnernek, partnernőnek, barátoknak is lehet olyan ajándékot választani, ami nem a legénybúcsús közönséges szintet súrolja, hanem esztétikus és hasznos is. A Bustle cikke nyomán ajánlunk pár ilyet.

Bármilyen BDSM kellék

Azok, akik szeretik a kemény szexet, vagy csak szeretnek eljátszadozni bőrben, nyakörveket, bőr szájpeckeket is rendelhetnek az internetről. Vagy csak egy szimpla fekete selyemkendőt, amit fel lehet dobni egy névre szóló hímzéssel.

szex/Pornó témájú könyv

Pornóregény, novelláskötet (eseteg saját írások bekötve) is jó ajándék lehet, ha valaki ebben a témában szeretne meglepni valakit. Az Amazon tele van how-to könyvekkel a szex témában, de a Káma-szútrának is biztosan sokan örülnének. 

Ásványi anyagokból készült dildók, gyöngyök

A rózsakvarcot az ezo emberek a szerelem és szeretet kövének tartják, lehet, hogy ez adta az ötletet arra, hogy valaki dildókat és anál gyöngyfüzéreket készítsen az ásványokból. Szép darabok, ez tény, csak az a kérdés, mennyire használhatók a célra.

Biokoton és síkosító

Vegán koton és fairtrade síkosító is kapható már, utóbbi parabén és szilikonmentes, így biztosan nem rákkeltő. A nem mérgező, ízesített kotonok már hat dollártól megrendelhetők. Több márka is van már, ami bioóvszert és -síkosítókat kínál, érdemes körbenézni a neten (vegan condoms kifejezésre keresve).