Több olyan bébiszitterrel, dadussal készített anyagot a Daily Mail, akik híres embereknél teljesítenek szolgálatot. Az ő tapasztalataikból válogattunk.

A legfontosabb, hogy sajnos semmilyen pletykát sem tudtak megosztani a világgal, mert az összes, hasonló munkát végző emberhez hasonlóan nekik is baromi szigorú titoktartási nyilatkozatokat kell aláírniuk.

A némaságért cserébe viszont az elmondások alapján meglepően szórakoztató életet kapnak.

"Emlékszem, amikor először repültem első osztályon. Fogalmam sem volt, mire számíthatok, de szerencsére a gyerekek, akikre vigyáztam pontosan tudták. Tudták, hogy mi, hol van az első osztályon, tudták, melyik gombbal lehet ággyá alakítani az ülést, és azt is tudták, hol vannak a párnáink és a pizsamáink, az egyik ovisom még az utaskísérő biztonsági bemutatóját is elő tudta adni" - mondta Philippa Christian, aki éveken keresztül dolgozott mindenféle hírességek mellett.

Az ő életében viszonylag adta magát, hogy bébiszitter legyen, azt mondja, elég nagy családból származik, ahol mindig volt kisgyerek, akire vigyázni kellett, így sok tapasztalatot szerzett, mielőtt belevágott ebbe a munkába.

Jellemzően kalandvágyó, a 30-as éveik elején, a 20-as éveik végén járó emberekből lesznek hírességek melletti bébiszitterek. Christian arról is beszélt, hogy néhány híres ember elég szigorú szabályok szerint veszi fel az alkalmazottait. Például nem hívhatják át magukhoz munka közben a pájukat, vagy hogy legkésőbb este 10-kor villanyoltás van, meg hasonlók.

A kellemetlenségekért cserébe a pénz elég jó. Azt mondja, az évi 30 ezer fontos (kb. 12,7 millió forint) fizetés alsó hangon összejön, ha az ember igazán ügyes, akkor simán össze tud szedni 75000 fontot (kb. 32 millió forint) is.

A munka rengeteg utazással, jet laggel jár, viszont az ember sok országot megismerhet, varázslatos helyeken lakhat. Sok híres és gazdag ember például nem vacakol azzal, hogy néhány hónapokra házat béreljenek, ha a munka miatt külföldre kell menniük, egész egyszerűen kibérelik például egy hotel egy szintjét.

Ha egy dadus elég ideig marad egy család mellett, akkor gyakorlatilag a család részévé válik, elengedhetetlen személy lesz belőle, aki a munkáltatói bizalmát élvezi. Ez a juttatásokban és az anyagiakban is megjelenik. Christian például elmesélt egy sztorit, hogy az egyik évben nem tudott a születésnapjára hazamenni, ezért a család, amelyiknek éppen akkor dolgozott elvitte vásárolni, egy órán keresztül bármit megvehetett, a számlát pedig a munkáltatói állták.

Vannak olyan ügynökségek, amelyek a kifejezetten kalandvágyó bébiszittereket hozzák össze az aktív életet élő családokkal. Holly Bammert is egy ilyen ügynökségen keresztül vállal munkát. Az alap, hogy rengeteget utazik egy évben. A különlegességek közé pedig olyanok tartoznak, hogy neki kell mennie kalandparkokba a felvigyázott gyerekekkel, viszi őket vadvízi kajakozni, meg hasonlók.