A Google Maps létezése óta kiapadhatatlan forrása a rossz, vagy legalábbis alkalmatlan időkben elkapott köztéri pillanatoknak. Ez 2015-ben sem volt másként, bár kétségtelen, hogy a legdurvább találat a térképen egy közel tíz éve keresett férfi holtteste volt, egy tó mélyén, kár hogy már csak utólag sikerült kiszúrni.

A 62 éves David Lee Niles testét bárki felfedezhette volna a Google Maps-en, de valamiért senkinek nem szúrt szemet a Byron Township egyik tavacskájában látható sötét akármi. Végül egy ünnepi világítást szerelő férfi vette észre egy fa tetejéről, megoldva ezzel a Niles eltűnésének rejtélyét.

Egy cancúni strandlátványossághoz viszont nem kellett villanyszerelő, ugyanis a parton félmeztelenül álló nőt, aki a program utcaképes verziójában volt látható, sajnos maga a Google is kiszúrta. El is távolították, de hát ami egyszer felkerül a netre, szerencsére ott is marad.

A Google nem csak a cicik látványától akarta megkímélni a felhasználókat, de a tömeggyilkosok ingatlanjaitól is, legalábbis Andreas Lubitz otthonától mindenképp. A Germanwings katasztrófáját okozó másodpilóta düsseldorfi lakását egyszerűen kiblurözték a társasházból.

Természetesen a nyilvános szex sem az, amit a cég megtűr a térképen, így aztán a következő, kissé rejtélyes helyen megesett, de mindenképpen 18-as karikás megmozdulás is váratlanul eltűnt a világ digitális lenyomatáról.

Úgy tűnik, a nyilvános vizelés nem érdemel akkora homályt, mint a szex, ugyanis azt a holland nőt, aki Almera városában, a kimondhatatlan nevű Chirurgijnhof utca egyik épületének tövében könnyít magán, csak kipixelezték, így tulajdonképen még mindig kivehető a tevékenysége. Az is, hogy közben dohányzik, is, és, ha minden jól megy, a nadrágja is megúszta.