A világ eseményeire az Instagramon, a Twitteren és a Facebookon egyszerre reagál a tömeg, 2015-re elért a világ odáig, hogy a divat, kaja és a szelfik mellett hatalmas tömeg fejezi ki együttérzését vagy felháborodását emberi jogi, politikai témában. Azért Drake Hotline blingje is kapott rengeteg hashtaget a közösségi médiában.

Je Suis Charlie Hebdo

2015. január 7-én iszlámista szélsőségesek támadták meg a francia, szatirikus lap, a Charlie Hebdo szerkesztőségét. Tizenkét embert megöltek a támadók, a támadás után Európa-szerte megemlékezést tartottak. A közösségi médiában is együttérzésüket, részvétüket fejezték ki az elhunytak szeretteinek: a je suis charlie hebdo hashtaget többmillió ember használta a támadást követően, köztük vezető politikusok is a világban. 

Je suis hashtag

A januárban történt párizsi merényletet újabb követte november 13-án, a több helyszínen zajló terrortámadásban 127 ember halt meg. A je suis, azaz az én vagyok hashtag mindenféle formában megjelent a közösségi médiában, Je Suis Paris-ként is.

Pray for Paris

A #PrayForParis, azaz az Ima Párizsért hashtag is egyike a legfontosabb hashtageknek 2015-ben, ezzel is a szolidaritásukat fejezték ki a felhasználók a párizsi terrortámadások miatt.

Pluto

A NASA elég sikeres évet tudhat magáénak, a Marson folyékony vizet találtak, ami az űrkutatás legfontosabb lépése lehet. Továbbá a Pluto mellett elrepülő New Horizons űrszonda felvételeinek is nagyon örült a világ. A hashtag Pluto, a hashtag newhorizons a legnépszerűbbek lettek a Twitteren.

Kék ruha, fehér ruha, arany ruha

Az egész világot lázban tartotta a fotó a kék-arany ruháról: voltak, akik fehérnek és arany színűnek látták a ruhát, és voltak, akik kéknek és feketének. A közösségi médiában elég gyorsan végigsöpört a kérdés, ki, milyen színűnek látja a képen látható ruhát, ehhez pedig a , a BlackandBlue és a  hashtageket használták sokan.

Az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb hashtagje Bruce Jennerhez kötődik, ahhoz a férfihoz, aki nyíltan felvállalta transzneműségét: Caitlyn Jennerként ő lett a legnépszerűbb az idén a Kardashian-klánban. A népszerűségéhez feltehetően jól jött, hogy az Államokban elfogadták az azonos nemű párok házasságát, az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága kimondta, hogy az egész országban legális a melegek, transzneműek, leszbikusok házassága.