000 Par8287223

Csak egy pár érdekesség, ami idén a Mars bolygóval történt

vlc
2016.01.01. 14:08

A folyékony víz csaj a jéghegy csúcsa, megannyi furcsa izét is találtak a Marson, és vannak, akik egy életre kiköltöznének. Éppen ezért megér egy összesítést, hogy mi történt idén a bolygóval. 

Hosszú, magányos élet a Marson

Bár nem idei projekt a Mars One, februárban derült ki, kik azok a szerencsések, vagy szerencsétlenek, akik vállalkoznának a marsi életre. A jegy nem retúr, ha tényleg megvalósul a program 2025-ben, páran ott tölthetik a hátralevő életüket. Családosok és egyedülállók egyaránt jelentkeztek, a továbbjutóknak pedig 10 évük marad arra, hogy tisztességes űrhajós legyen belőlük.

Ha már marsi élet, akkor ne felejtsük el, hogy októberben mutatták be a nagyrészt nálunk forgatott Mentőexpedíciót. A pláne pedig annyi, hogy Amerikában sajnos túl sokan hitték el történetet. Csak egy tweet a sok közül:

Éjjel 2 óra 46 perc: hogy érted, hogy még senki sem járt a Marson? Úgy érted, hogy a Mentőexpedíció nem igaz történet?
giphy.gif

Sok az ufó

Szeptember végén a NASA egy komoly eredményről számolt be, folyékony, sós vizet találtak a Marson, hogy ez miben újdonság, és miben nem, arról itt olvashat egy részletes cikket. Víz mellett a lelkes marsisták több furcsaságot is felfedeztek a NASA képein. Előfordult, hogy piramisnak, más néven egyszerű hegyes kőnek tulajdonítottak jelentőséget. De ne törjük le őket, igen, ez itt egy piramis, az intelligencia bizonyítéka. 

Curiosity-Rover2
Fotó: NASA

Ahogy az alábbi kanál is. Egyéb izékért még kattintson

Screen-Shot-2015-09-28-at-160337.png
Fotó: NASA

 Bónusz

Egy szelfi a Marsról.

CM9SUk3W8AAV kD
Fotó: Twitter / @telegraph