A folyékony víz csaj a jéghegy csúcsa, megannyi furcsa izét is találtak a Marson, és vannak, akik egy életre kiköltöznének. Éppen ezért megér egy összesítést, hogy mi történt idén a bolygóval. 

Hosszú, magányos élet a Marson

Bár nem idei projekt a Mars One, februárban derült ki, kik azok a szerencsések, vagy szerencsétlenek, akik vállalkoznának a marsi életre. A jegy nem retúr, ha tényleg megvalósul a program 2025-ben, páran ott tölthetik a hátralevő életüket. Családosok és egyedülállók egyaránt jelentkeztek, a továbbjutóknak pedig 10 évük marad arra, hogy tisztességes űrhajós legyen belőlük.

Ha már marsi élet, akkor ne felejtsük el, hogy októberben mutatták be a nagyrészt nálunk forgatott Mentőexpedíciót. A pláne pedig annyi, hogy Amerikában sajnos túl sokan hitték el történetet. Csak egy tweet a sok közül:

Éjjel 2 óra 46 perc: hogy érted, hogy még senki sem járt a Marson? Úgy érted, hogy a Mentőexpedíció nem igaz történet?

Sok az ufó

Szeptember végén a NASA egy komoly eredményről számolt be, folyékony, sós vizet találtak a Marson, hogy ez miben újdonság, és miben nem, arról itt olvashat egy részletes cikket. Víz mellett a lelkes marsisták több furcsaságot is felfedeztek a NASA képein. Előfordult, hogy piramisnak, más néven egyszerű hegyes kőnek tulajdonítottak jelentőséget. De ne törjük le őket, igen, ez itt egy piramis, az intelligencia bizonyítéka. 

Ahogy az alábbi kanál is. Egyéb izékért még kattintson

 Bónusz

Egy szelfi a Marsról.