Nagy valószínűséggel sokaknak kezdődtek 2015-ben is egy gép fedélzetén az ivási problémáik - különösen ha megfogadták Kate Moss tanácsait -, ám ez cseppet sem meglepő annak ismeretében, mennyire élménydúsra sikeredett néhány légitársaság egyik-másik járata.

A világ legrosszabb légitársaságát szerencsére nem volt nehéz elkerülni, hacsak valakinek nem akadt halaszthatatlan dolga Észak-Koreában. Akinek igen, az mondjuk jobban tette, ha nem gyűrte össze a nagyvezér arcával telenyomtatott fedélzeti újságot. Az Air Koryo kétségtelenül megdolgozik azért, hogy zsinórban negyedik éve kiérdemelje ezt a nem igazán megtisztelő címet, és nehéz is bármit kiemelni a szolgáltatásaik közül. 

Akinek sikerült is megfelelő cégnél megvásárolnia a jegyét, jobban tette, ha nem lógott át a széken pluszkilók miatt, mint az a dallasi úr, akit emiatt egyszerűen lezavartak a gépről. Jó, aztán visszaengedték, de azért ez súlyos hiba volt. De az sem járt jobban, aki elaludt az úton, és a kelleténél hangosabban horkolt, ugyanis könnyen oldalba szúrhatták egy tollal. Sőt, az American Airlines egyik járatán már egy folyosón elkövetett álldogálás is elég volt ahhoz, hogy egy utast ledobjanak a gépről. Még jó, hogy indulás előtt történt.

Akadt olyan szerencsétlen utas is, akit váratlanul és csúnyán megharaptak. A harapdáló illetőről később kiderült, hogy tele volt a gyomra kokainos tasakokkal, amiből az egyik kidurrant, ezért harapott, majd halt meg erős felindulásból. Volt, akinek az ámokfutása miatt egyenesen kényszerleszállást kellett végrehajtania egy gépnek, de az a kínai nő, aki a fedélzeten szült, és ezzel eltérítette a járatot, mindenképpen a kategória nyertese. Jó, igazából holtversenyben azzal a 22 éves fiatalemberrel, akit sajátos performansza miatt örökre kitiltottak a Jet2 járatairól.

Sokan vágynak menet közben a pilótafülkébe, hogy meglessék, mi folyik ott, de van, akinek ezzel sikerült rögtön két pilótát is kirúgatni az állásából.

A légikísérők rejtelmes világának bugyraiból idén is felszállt némi izgalmas információ, leginkább akkor, amikor egyikük meg is írta, mennyi minden zajlik a fedélzeten, vagy a reptéri szállodákban, amiről nekünk fogalmunk sincs. De a kedves utazóközönség viselt dolgait is kiteregette, különös tekintettel az első osztály szexuális aktivitására.

Aztán vannak A DOLGOK amiket soha, semmilyen körülmények között ne mondjon a légikísérőknek, ha jót akar. Amennyiben nem lenne elég empatikus, gondoljon arra, hogy szegényeknek velük is meg kell küzdeniük, ne tetézze a szomorúságukat. Főleg, ha ráadásul olyan szemét főnökük van, mint neki.

De ha valaki sikeresen megúszta a fedélzeti létet, az még egyáltalán nem jelentette, hogy fellélegezhet, Sőt. Mert például ezen a gépen ült. Vagy ezen:

De igazából repülőre sem kellett ülni ahhoz, hogy valaki a nyakába kapja a légiközlekedés esszenciáját, ahogy ez a pennsylvaniai Levittonwban történt.